Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Δίνοντας δικαιώματα

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλε την Κυριακή ο Στέλιος Σταυρίδης, μετά από την αποκάλυψη ότι δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να ταξιδέψει με το προσωπικό jet του Δημήτρη Μελισσανίδη, ενός εκ των αγοραστών του ΟΠΑΠ.

Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για...
μια από τις πιο επικοινωνιακά δύσκολες...



...στιγμές αυτής της κυβέρνησης, της οποία η ευθύνη για την υπόθεση δεν μπορεί παρά να είναι μεγάλη.

Με τις αποκρατικοποιήσεις να έχουν δαιμονοποιηθεί από ένα σημαντικό κομμάτι των πολιτών και του πολιτικού συστήματος, η περίπτωση Σταυρίδη λειτουργεί επιβεβαιωτικά για όσους εκτιμούν ότι σε αυτή τη χώρα η διαφθορά παραμονεύει παντού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, βρίσκεται εδώ και καιρό σε «σύγκρουση» με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και η υπόθεση Σταυρίδη δεν μπορεί να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του.

Μέχρι σήμερα, η ακαταλληλότητα του πολιτικού προσωπικού είχε καταφέρει να συκοφαντήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αλλά τώρα προχωρά και μολύνει και τις ιδιωτικοποιήσεις. Όσο οι αυτοαποκαλούμενες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις δίνουν τέτοια δικαιώματα, τόσο φουσκώνει το ποτάμι της υστερίας που μπορεί να μας πνίξει όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: