Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Απειλείται η πρωτοκαθεδρία του MEGA


«Πονοκέφαλος» η οικονομική δυσπραγία του καναλιού για τα στελέχη του προγράμματος

Μηδέ προ του τέλους μακάριζε θα μπορούσε να πει κάποιος για την περίπτωση του MEGA, παρά το γεγονός ότι φέτος δεν φαίνεται να είναι η χρονιά του… Αφού ο ΑΝΤ1 πριν μπει στο γήπεδο βάζει γκολ  - κερδίζοντας τις εντυπώσεις – από τα αποδυτήρια, με τις μετεγγραφές, αλλά και το...
«σφιχτό» πρόγραμμα – υψηλών προσδοκιών! Από νωρίς το πρωί με τον Γιώργο Παπαδάκη και εν συνεχεία με τους νέο-αποκτηθείς, Λιάγκα – Σκορδά, το κανάλι του Αμαρουσίου εικάζεται ότι θα μονοπωλήσει τη ζώνη από τις 7:00 έως τη 1:00 το μεσημέρι και μάλιστα με υψηλές τηλεθεάσεις. Αντίστοιχα όμως αναμένεται να συμβεί και το βράδυ, από νωρίς στο prime time έως αργά τα μεσάνυχτα, με τις τουρκικές σειρές, ορισμένες ελληνικές, αλλά και το βαρύ πυροβολικό με τους «Ράδιο Αρβύλα», Θέμο Αναστασιάδη, Γιώργο Λιάγκα, Πέτρο Κωστόπουλο… Και φυσικά τα show του Σαββατοκύριακου!

«Απέναντι» στο MEGA, τα δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα του καναλιού, αλλά και το βαρύ κλίμα από τις νέες μειώσεις μισθών και ενδεχομένως από τις απολύσεις που φαίνεται να είναι στην ατζέντα για το αμέσως επόμενο διάστημα – ως αντάλλαγμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που συμφώνησαν οι μέτοχοι – έχουν επισκιάσει τα πάντα. Κυρίως τον σχεδιασμό για το νέο πρόγραμμα, που στο παραπέντε της έναρξης της σεζόν δεν είναι έτοιμο, λόγω της αβέβαιης οικονομικής κατάστασης, αλλά και της μεγάλης εκκρεμότητας της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης, μετά την αιφνίδια μετακίνηση του ζεύγους Λιάγκα – Σκορδά στον ΑΝΤ1.

Πάντως παρά την πίεση του χρόνου που υφίστανται τα στελέχη του μεγάλου καναλιού, προσπαθούν – ως προς την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη τουλάχιστον, να συστήσουν μια ομάδα νέων ανθρώπων που θα σταθεί αξιοπρεπώς «απέναντι» στον ΑΝΤ1. Αυτό αναμένεται να το πετύχουν, είτε πείθοντας την γνωστή ηθοποιό, Βίκυ Σταυροπούλου να αναλάβει την παρουσίαση του προγράμματος, είτε προτείνοντας μια νέου είδους εκπομπή που θα διαφοροποιείται από την παραδοσιακή συνταγή και θα κρατά μόνο τα εμπορικά στοιχεία (για ευνόητους λόγους).

Τέλος, ως προς τη ζώνη prime time, όλα είναι υπό διαμόρφωση, αφού το διαθέσιμο budget που είναι ιδιαιτέρως μικρό σε σχέση με προηγούμενα χρόνια θα κρίνει και τις επιλογές.

Συμπερασματικά, η προσπάθεια που θα καταβάλει φέτος η διεύθυνση προγράμματος του καναλιού, με τα ελάχιστα πλέον μέσα που έχει στη διάθεσή της, είναι η διατήρηση της πρωτιάς του MEGA – φυσικά σε συνεργασία με τον ενημερωτικό τομέα, αφού μετά από πολλά χρόνια, απειλείται ευθέως η πρωτοκαθεδρία του! Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή, αν ο ΑΝΤ1 περάσει πρώτος στους πίνακες τηλεθέασης, αυτόματα και πολύ σύντομα θα δρομολογηθούν σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο προσώπων στο MEGA που θα σηματοδοτήσουν με τη σειρά τους σοβαρές ανατροπές στο σύνολο του τηλεοπτικού χάρτη.
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: