Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Φουσκώνει και... Σκάι το ποτάμι (και) της δημοσιογραφικής ανεργίας


Έντεκα λατινο-αμερικάνικες χώρες διαφώνησαν με τη δανειοδότηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ. Είναι από αυτές – τις πολλές – που πιστεύουν, ξέρουν και φοβούνται ότι το πρόγραμμα για την αποπληρωμή των δανείων μας ΔΕΝ βγαίνει. Αλλά οι Ευρωπαίοι δανειστές, οικονομικοί αυθέντες και...
εν δυνάμει αφέντες μας, επιμένουν να μας τραβούν από το πόδι. Με εσωτερική βοήθεια, φυσικά. Τα αποτελέσματα δεν τους συγκινούν, μπορεί και να τους χαροποιούν κιόλας. Δεν ξέρω με τι διαστροφή ζει ο καθένας. Ούτε με τι σχέδιο στο ξερό του το κεφάλι πορεύεται. Ξέρω όμως ότι οι άνεργοι που πετιούνται στον δρόμο είναι σαν τη νεροποντή που κάνει τα πεζοδρόμια ποτάμια. Ποτάμια ανέργων, εν προκειμένω. Καθημερινό φαινόμενο, θα μου πείτε – τι μου ήρθε τώρα και το γράφω; Είναι ίσως που με πονάει κι αυτός ο κλάδος, ο δικός μας. Μετά το ποτάμι τών απολυμένων τής Μεσογείων ήρθε και το ποτάμι τής ανθρωποθυσίας τού Φαλήρου. Η πλημμύρα μεγαλώνει και η δημοσιογραφική φούσκα - το επάγγελμα που θέλγει και έλκει τους νέους - Σκάι!

(Αυτή τη φορά στον παραπόταμο που οδηγεί στο μεγάλο ποτάμι τής ανεργίας ρίχτηκαν και πολλοί αθλητικοί συντάκτες. Ολόκληρο τμήμα τινάχθηκε στον αέρα. Κανείς δεν νιώθει ασφαλής. Τα θραύσματα μάς παίρνουν όλους. Κάποια στιγμή μπορεί και η κυρίως έκρηξη...)

** Δείτε ονόματα, αριθμούς και αντιδράσεις στο πάντα καλά ενημερωμένο στα περί του Τύπου, Zoornalistas



Hard-Dog

Δεν υπάρχουν σχόλια: