Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ειδησάρια (του ενδιαφέροντος μηνός Αυγούστου)


@ Τι έχει πάθει , λοιπόν, αυτή η βρωμόπολη και οι πνευματικοί της άνθρωποι δεν μπορούν να εκφραστούν και πάνε και «σκουντουφλάνε» στα socialmediaμ’ όλες τις «λάθος λέξεις». Να κάμουν τον Σταυρό τους, μέρες που είναι, που...
δεν γίνανε χειρουργοί σ’ αυτή τη ζωή, αλήθεια θα ‘χαν πολύ κακά ξεμπερδέματα.

@ Αλήθεια, εξονυχιστικός έλεγχος, λέει, γίνεται στα ονόματα των «διμηνιτών» της «νέας» Δημόσιας Τηλεόρασης, διότι βρέθηκαν (ξανα-λέει) πολλά πέτσινα πτυχία, πολλές ανύπαρκτες προϋπηρεσίες, κάποια «πρησμένα» βιογραφικά. Δεν συμβαίνουν αυτά. Η «παλιά», «διεφθαρμένη» ΕΡΤ γι’ αυτό έκλεισε. Οπότε δεν συμβαίνουν αυτά.

@ Η δεύτερη λίστα – αυτή των 1400 – αναμένεται από μέρα σε μέρα, ενώ τα ονόματα της πρώτης έχουν ήδη υπογραμμίσει τα «στρατόπεδα» εντός (και εκτός) Ραδιομεγάρου. Τα κριτήρια είναι το «ζητούμενο» και των δύο «στρατοπέδων» και εδώ σταματούν και τα όποια κοινά τους.

@ Πάντως για τις κυρίες Χρύσα Ρουμελιώτη, Ντένια Σαρακίνη, Βάλια Πετούρη και Πηνελόπη Γαβρά, δεν μπορεί να ειπωθεί λέξη. Από την 11η Ιουνίου και δώθε βρέθηκαν στις επάλξεις του livestreamingκαι παρ’ όλα αυτά το βιογραφικό τους αξιολογήθηκε αξιοκρατικά. Τελεία, παύλα, παράγραφος.

@ Ακόμη και έτσι, καλό θα είναι κάποια στιγμή να γίνουν κάποια σεμινάρια για τα μόρια. Της ΕΡΤ. Όχι γενικώς, προς Θεού. Να εξηγείται , α-να-λυ-τι-κά, ποιος παίρνει πόσα (μόρια) και γιατί.

@ Ενδιαφέρουσες συμμαχίες αναπτύσσονται στον ΣΚΑΪ ενόψει της νέας τηλεοπτικής περιόδου. Κατά τα λοιπά, η στήριξη του Ομίλου Αλαφούζου προς τον κύριο Σταμάτη Μαλέλη είναι υπογραμμισμένη με φλούο μαρκαδοράκι, ενώ ευγενώς σε δεύτερη μοίρα έχουν περάσει παλιοί γνώριμοι που έβαλαν πλάτη – ή έτσι φρονούσαν, τελοσπάντων – για την επιχείρηση.

@ Ενδιαφέρουσες επιστροφές «ζυμώνονται» και στον ΑΝΤ1. Στον τομέα της μυθοπλασίας, ειδικώς.

@ Και ενδιαφέρουσα είναι και η τροπή που παίρνει το ρεπορτάζ για την πώληση του «902», σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», σύμφωνα με το οποίο «η εταιρεία A-Orizon Media δεν υπάρχει στο αρχείο του γενικού μητρώου εταιρειών της Κύπρου, αλλά έχει κάνει αίτηση υπαγωγής μόλις πριν από λίγες ημέρες.
Η πληροφορία αυτή ρίχνει ακόμα μεγαλύτερο σκοτάδι στις συνθήκες διαφάνειας που θα όφειλε να έχει μια τέτοια αγοραπωλησία και τροφοδοτεί ακόμα περισσότερα σενάρια και εικασίες τόσο για το ποιοι επιχειρηματίες βρίσκονται πίσω από το εγχείρημα, όσο και για το ύψος της συναλλαγής.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η εταιρεία Α-Οrizon Media LTD που αγόρασε την τηλεόραση και το ραδιόφωνο “902″ που ανήκει στο ΚΚΕ, έχει κάνει αίτηση εγγραφής ονόματος στο Γραφείο του Εφόρου Εταιρειών Κύπρου, αλλά δεν υπάρχει φάκελος με οποιοδήποτε στοιχείο.
Ουσιαστικά δεν υπάρχει εγγεγραμμένη εταιρεία, αλλά εταιρεία υπό εγγραφή. Ως εκ τούτου στη συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει ποιοι είναι οι μέτοχοι και οι ιδιοκτήτες, όπως και το μετοχικό κεφάλαιο».

@ Πώς; (!)

@ Γενικώς, για Αύγουστο μήνα και για 3 χρόνια μνημονίου, συμβαίνουν πολλά στα ΜΜΕ με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Σχεδόν ενοχλητικό.
mediablog

Δεν υπάρχουν σχόλια: