Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Επιστράτευσαν την «ΥΕΝΕΔ» για την επίσκεψη Κουβέλη στο Πεντάγωνο

Σε τακτική «κάλυψης-απόκρυψης» κατέφυγαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε μια προσπάθεια να μην γίνουν δηλώσεις παρουσία… δημοσιογράφων. Το σκηνικό στήθηκε κατά την σημερινή επίσκεψη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη στο... Πεντάγωνο.
Από νωρίς το πρωί φάνηκε ότι θα ήθελαν επικοινωνιακή «καραντίνα». Από το γραφείο Τύπου απέτρεπαν τους δημοσιογράφους να καλύψουν το θέμα, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν δηλώσεις. Κι, όμως, την ίδια ώρα φρόντισαν να κάνουν δηλώσεις στο προστατευμένο περιβάλλον εντός του γραφείου του υπουργού Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου: Απουσία δημοσιογράφων, μόνο μπροστά στην κάμερα της υπηρεσίας «κινηματογραφίας στρατού». Προφανώς εκείνο που δεν ήθελαν ήταν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Τελικώς, όταν ολοκληρώθηκε η δίωρη ενημέρωση, στην έξοδο του κτηρίου οι δημοσιογράφοι περίμεναν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και τον ρώτησαν κάποια πράγματα. Ο ίδιος δέχθηκε να απαντήσει. Αλλά και τότε, έκδηλη ήταν η ανησυχία του γραφείου Τύπου του υπουργού στη θέα ενός μαγνητοφώνου της «Ε»: «Είναι οφ δι ρέκορντ η ενημέρωση», μας είπαν έντονα ενοχλημένοι. Από πότε το γραφείο Τύπου του Πενταγώνου αποφασίζει για λογαριασμό δηλώσεων προέδρου κόμματος, που δεν θέτει τέτοιο θέμα;

Την ενόχληση κατάλαβε και ο ίδιος ο υπουργός –με μακρά προϋπηρεσία στη δημοσιογραφία- που συνόδεψε τον κ. Κουβέλη μέχρι την αποχώρησή του. «Και εγώ στη θέση σας το ίδιο θα έκανα» είπε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Αλλά τώρα, βλέπετε, είναι υπουργός.

Γιατί άραγε δεν ήθελαν ερωτήσεις; Για τις αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει στους κυβερνητικούς εταίρους η πρόταση τροπολογίας των 84 βουλευτών της ΝΔ για την εισαγωγή του γένους ως προϋπόθεση για την είσοδο στις στρατιωτικές σχολές; Για τις γαλλικές φρεγάτες, ενόψει της αυριανής επίσκεψης του γάλλου υπουργού Άμυνας; Για να μην τσαλακωθεί η εικόνα του υπουργού στον ενδεχόμενο ανασχηματισμό;

Όπως και να ‘χει, τέτοιες πρακτικές φαίνεται ότι δεν ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Συμπτωματικά, αυτά γίνονταν με την επιστράτευση της ίδιας υπηρεσίας, της «κινηματογραφίας στρατού», την κωμική εκδοχή της οποίας παρουσίασε ο Ν. Περάκης στη «Λούφα και Παραλλαγή». Όταν το σκηνικό επαναλαμβάνεται σήμερα, μάλλον δεν είναι για γέλια.

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: