Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Απόπειρα απόδρασης του Βλαστού με ελικόπτερο





Αναβρασμός επικρατεί στις φυλακές Τρικάλων, μετά από την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο.
Οι φύλακες αντελήφθησαν το περιστατικό, έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών και ... τελικά το ελικόπτερο εξαναγκάστηκε σε προσγείωση. Κατά την απόπειρα της απόδρασης τραυματίστηκε Παναγιώτης Βλαστός που αυτή την ώρα βρίσκεται στο ιατρείο των φυλακών.



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ελικόπτερο έφτασε πάνω από την πρώτη πτέρυγα όπου κρατείται ο Παναγιώτης Βλαστός. Ο βαρυποινίτης αρχίζει να ανεβαίνει την σκάλα, η οποία όμως χτυπά στα συρματόσχοινα που έχουν απλωθεί πάνω από το προαύλιο, ακριβώς για να αποτρέπονται τέτοιες ενέργειες. Ο Βλαστός πέφτει λοιπόν στο προαύλιο και τραυματίζεται. Δεν πρόλαβε ποτέ να μπει στο ελικόπτερο.

Οι αστυνομικοί και οι φύλακες δέχθηκαν πυρά με καλάσνικοφ από το ελικόπτερο τα οποία ανταπέδωσαν με αποτέλεσμα να το εξαναγκάσουν να προσγειωθεί στο πάρκινγκ των φυλακών. Κατά την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ελικόπτερο, επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα, δύο Έλληνες και δύο αλλοδαποί οι οποίοι και συνελήφθησαν.


Σημειώνεται ότι ο Βλαστός έχει καταδικαστεί μεταξύ άλλων και για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλής Παναγόπουλου, ενώ υπενθυμίζεται ότι είχε προσπαθήσει να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού το 2011, έχοντας κρατήσει τότε ομήρους και τρεις δεσμοφύλακες.

Σύμφωνα με τον Real Fm, υπάρχει επικοινωνία του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, που έχουν ενημερωθεί για το τι έχει συμβεί μέχρι αυτή τη στιγμή.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές ήταν ενήμερες για την απόπειρα απόδρασής του εδώ και 2 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: