Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Στη Σουηδία πληρώνουν για να ζήσουν μία ημέρα σαν άστεγοι


Ενα ευφάνταστο, αλλά για πολλούς κατακριτέο τρόπο βρήκαν κάποιοι Σουηδοί για να βγάλουν λεφτά. Προσφέρουν στους πελάτες τους την ευκαιρία να ζήσουν μία ημέρα ως άστεγοι. Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείο Faktum που βρίσκεται στο ...

Γκέτεμποργκ δεν νοικιάζουν δωμάτια, σημεία όπου θα μπορούσε ένας πραγματικός άστεγος να περνάει τις νύχτες τους.

Το δωμάτιο-σημείο στο ξενοδοχείο Faktum κοστίζει 10 δολάρια η βραδιά και οι πελάτες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την θέση τους ανάμεσα από 10 επιλογές, συμπεριλαμβανομένων ενός σημείου κάτω από μια γέφυρα, ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, ένα παγκάκι, το δάσος ή ακόμα και κάτω από τα καθίσματα ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.

Οι κρατήσεις γίνονται και μέσω διαδικτύου, καθώς στο σάιτ του ξενοδοχείου υπάρχουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας όλων αυτών των θέσεων ώστε να κάνουν την εμπειρία να φαίνεται δελεαστική.

Που αλλού θα βρείτε μια υπόγεια διάβαση να περιγράφεται ως "Νιώστε τον παλμό της πόλης από το πρωί μέχρι το βράδυ στο Gullbergsvass. Αυτή η ευχάριστη κατοικία βρίσκεται σε μια μικρή απόσταση από την ρομαντική τοποθεσία Dreamer's Quat: μια πηγή έμπνευσης για μουσικούς και καλλιτέχνες. Και όλα αυτά υπό το ευγενές άγρυπνο μάτι του Skansen Lion και των αιώνιων φρουρών του".

Βέβαια οι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν πως ο πραγματικός σκοπός της πράξης αυτής είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα των 3.400 αστέγων που υπάρχουν στο Γκέτεμποργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: