Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Άλλοι υπουργοί δουλεύουν και άλλοι σφυρίζουν κλέφτικα


Πλήρης αναντιστοιχία έργων και λόγων από την κυβέρνηση στα γενέθλια των δυο μηνών ή –για να το πούμε λιγότερο κομψά- πολλοί υπουργοί βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου!

Ενώ αυτή η κυβέρνηση εκλέχθηκε (και στηρίχτηκε από τρία κόμματα) με σαφή και ξεκάθαρη εντολή, δηλαδή την... αποφυγή χρεοκοπίας και την είσοδο της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά, πολλά κυβερνητικά στελέχη συμπεριφέρονται σαν να πρόκειται να μείνουν για μια τετραετία στον υπουργικό τους θώκο.

Και πράττουν ανάλογα…

Για την ακρίβεια, δεν πράττουν τίποτε απολύτως. Καμιά πρωτοβουλία, κανένα νομοσχέδιο, κανένα έργο… Οχυρωμένοι πίσω από το πακέτο των 11,5 δις ευρώ και την προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών (άντε και του Εργασίας που σηκώνει ανάλογο βάρος), οι περισσότεροι από τους άλλους υπουργούς σφυράνε κλέφτικα.

Και αν δεν κάνουν τίποτε στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, έχοντας τη φθηνή δικαιολογία της έλλειψης κονδυλίων, τι είναι αυτό που τους εμποδίζει να πάρουν πρωτοβουλίες και να παράξουν αποτελέσματα στην κατεύθυνση του νοικοκυρέματος;

Το οποίο άλλωστε θα μπορούσαν να το μεταφράσουν σε έσοδα για το κράτος και να δείξουν στον πολίτη ότι υπάρχει μέλλον.

Αφορμή για αυτές τις διαπιστώσεις, η συμπεριφορά των περισσοτέρων υπουργών σε συγκεκριμένα ζητήματα, τα οποία αντί να τα επιλύσουν άμεσα και να ικανοποιήσουν και τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού, φτιάχνουν επιτροπές και παραγγέλνουν μελέτες!

Για να κάνουν τι; Το αυτονόητο, αφού όλες αυτές οι επιτροπές και οι μελέτες θα τους φέρουν στο σημερινό αποτέλεσμα και θα τους υποδεικνύουν να κάνουν αυτό που γνωρίζουν και σήμερα.

Μάλιστα, έχουμε υπόψιν μας περίπτωση όπου υπουργός της κυβέρνησης επιμένει να αναθέσει μελέτες για να δει πως θα γίνουν συνενώσεις κρατικών φορέων, όταν η απόφαση και οι σχεδιασμοί έγιναν πριν πολλούς μήνες.

Τώρα, με τις μελέτες που θέλει να κάνει ο συγκεκριμένος υπουργούς που προέρχεται και από τον ιδιωτικό τομέα (τρομάρα του) η συγκεκριμένη δράση θα καθυστερήσει σημαντικά.

Και καλά όλα τα άλλα. Δεν αντιλαμβάνεται ή δεν θέλει να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει δημόσιο χρήμα για νέες μελέτες (σε εταιρείες μελετών φιλαράκια του). Το γεγονός ότι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θέλει να προχωρήσει άμεσα η συγκεκριμένη αλλαγή το έχει αντιληφθεί;

ΥΓ. Θα επανέλθουμε με ονόματα και διευθύνσεις αν χρειαστεί
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: