Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

"Βόμβες" Διώτη για το ΣΔΟΕ


Ο πρώην πλέον επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, άρχισε να καταγγέλλει...

Σε συνέντευξή του στο Βήμα είπε ότι ζήτησε πριν τρεις μήνες να ανοιχτούν οι λογαριασμοί δύο πρώην υπουργών, δύο πρώην βουλευτών και... πέντε νυν βουλευτών για ξέπλυμα "μαύρου πολιτικού χρήματος". Δεν διευκρινίστηκε τι συνέβη...

Ο κ. Διώτης τόνισε, εξάλλου, ότι ενώ ζητούσε να ενισχυθεί η υπηρεσία του με αποσπάσεις υπαλλήλων και να φέρει άμεσα έσοδα στα δημόσια ταμεία, δεν του έδιναν ούτε έναν υπάλληλο.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ τονίζει πως ενώ ζητούσε επιπλέον υπαλλήλους στην υπηρεσία, όχι με πρόσληψη, αλλά με απόσπαση από άλλες υπηρεσίες του υπουργείου, το αίτημα του ουδέποτε έγινε δεκτό. Λέει ότι ζητούσε 120 υπαλλήλους και είχε ζητήσει να εκδηλώσουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών αν ενδιαφέρονται να εργαστούν για το ΣΔΟΕ. Παρουσιάστηκε ενδιαφέρον από 200 υπαλλήλους, αλλά οι διαδικασίες πάγωσαν χωρίς δικαιολογία.
Αντίστοιχη εξέλιξη είχε και το αίτημα του για αύξηση των «Ράμπο του ΣΔΟΕ». Ζήτησε να μετακινηθούν 20 υπάλληλοι που κρίθηκαν ανεπαρκείς στο έργο τους, σε άλλες υπηρεσίες και να αποσπαστούν στο ΣΔΟΕ 30 φρέσκοι και πιο αδιάφθοροι υπάλληλοι. Και πάλι όμως δεν έγινε τίποτε.
Όσον αφορά τις μεγάλες φορολογικές υποθέσεις (άνω των 300.000 ευρώ), ο Ι. Διώτης είχε πει στην τελευταία συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο (σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του) ότι εκκρεμούν 1006 υποθέσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να διεκπεραιωθούν ταχύτατα αν ενισχυόταν το ΣΔΟΕ με προσωπικό.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Διώτης εκπαραθυρώθηκε ενώ βρισκόταν σε σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και λάμβανε οδηγίες για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Έμαθε τα νέα της αντικατάστασής του από την γραμματέα του, που το άκουσε στις... ειδήσεις. Αντικαταστάτης του ορίστηκε ο εφοριακός Στέλιος Στασινόπουλος από τη Μεσσηνία, ο οποίος έχει ήδη στα χέρια του CD με 400 golden boys.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: