Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Με ... καθυστέρηση η «ανασύσταση»


Με μεγάλη καθυστέρηση επιχειρεί να συνθέσει οργανωτικά το κόμμα του στην πορεία προς την «ανασύστασή» του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Χθες, μόλις, ανακοίνωσε τους υπεύθυνους των τομέων του ΠΑΣΟΚ, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να ανακοινωθούν τον Ιούλιο.

Από τη σύνθεσή τους, δεν λείπουν πρώην βουλευτές και στελέχη με ρόλο στο... κόμμα στο παρελθόν, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο στο εσωτερικό του. Στους οργανωτικούς τομείς του κόμματος, υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής Φώτης Χατζημιχάλης και Αγροτικών Συνεταιρισμών και Συλλογών ο Μιχάλης Τζελέπης. Στο πλαίσιο τήρησης των ...εσωκομματικών ισορροπιών, υπεύθυνη του Τομέα Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού αναλαμβάνει η Αθηνά Δρέττα, στενή συνεργάτης άλλοτε του Ανδρέα Λοβέρδου και Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Οργανώσεων ο «παπανδρεϊκός» Μανώλης Οθωνας. Το παζλ συμπληρώνουν οι Βασίλης Χρονόπουλος (Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), Γιώργος Αλιβιζάκης (Συνδικαλιστικού), Γιώργος Χαραλαμπόπουλος Επιστημονικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων), Ζέφη Δημαδάμα (Γυναικών) και Χρίστος Σμυρλής (Απόδημου Ελληνισμού). Όσο για τον τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, αποφασίστηκε να υπαχθεί στο Πολιτικό Γραφείο του Προέδρου, με διευθύντρια την Χριστίνα Μανωλοπούλου.

Την Γραμματεία Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου, συγκροτούν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής, ως τομεάρχης Προγραμματικού Σχεδιασμού, Χρήστος Πρωτόπαπας ως τομεάρχης Τεκμηρίωσης και Γιώργος Κουτρουμάνης ως επικεφαλής του τομέα Κοινωνικού Διαλόγου. Υπό την Φώφη Γεννηματά θα λειτουργούν στο εξής τα στελέχη της Γραμματείας Επικοινωνίας. Αυτοί είναι ο στενός συνεργάτης του προέδρου Γιάννης Δατσέρης στην Επικοινωνία Σχεδιασμού και ο Αντώνης Λιάρος στα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης. Σε ακόμα πιο καίριο πόστο πλέον βρίσκεται από χθες ο Κώστας Σκανδαλίδης που ανέλαβε πρόεδρος του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ -και συνομίλησε μάλιστα με τον πρώην πρόεδρό του Κώστα Καρτάλη, με τον οποίο αντήλλαξαν απόψεις για την καλύτερη λειτουργία του Ινστιτούτου- επικουρούμενος μόνο από δύο πανεπιστημιακούς, τον Γιώργο Σιακαντάρη ως επιστημονικό διευθυντή και τον Παναγιώτη Αναστασιάδη ως διευθυντή Επιμόρφωσης.

Εντωμεταξύ, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στους κανονικούς του ρυθμούς, με συνεδριάσεις της Οργανωτικής και Πολιτικής Γραμματείας του την επόμενη εβδομάδα. Πιο σημαντική από αυτές όμως θεωρείται η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη, λίγο μετά τις επαφές του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ σε Βερολίνο και Παρίσι αντίστοιχα και λίγο πριν από την ψηφοφορία για τα νέα μέτρα που συγκροτούν το σκληρό πακέτο των 11,5 δις ευρώ. Παράλληλα, προετοιμάζεται η εκδήλωση για τα 38α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ στο αίθριο του Νέου Μουσείου Μπενάκη την 3η Σεπτέμβρη, οπότε και αναμένεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος να παρουσιάσει το όραμά του για το κόμμα που επιθυμεί, αλλά και τις τροποποιήσεις στα σύμβολα του κόμματος με πρώτο πρώτο τον «ήλιο». Θα χωρίσει μάλιστα για συμβολικούς λόγους την ομιλία του σε επτά άξονες, όσες και οι ακτίνες του ήλιου. Τέλος, προετοιμάζεται εκδήλωση του κόμματος στη ΔΕΘ, με τίτλο “Μια κερδισμένη -και όχι μία χαμένη- γενιά”, αφιερωμένη στη νέα γενιά και τα προβλήματά της μέσα στην κρίση, κυρίως δε σε αυτό της ανεργίας.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: