Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Το χρέος έχει ρυθμιστεί, ακόμα μαζί τα τρώμε»!


Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Θεόδωρος Πάγκαλος προκαλεί με τις δηλώσεις του σχετικά με την συνευθύνη των πολιτών στο φαγοπότι που προκάλεσε το χρέος. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι είναι λάθος ο τίτλος του βιβλίου του «Μαζί τα φάγαμε» και θα έπρεπε να ... τιτλοφορείται «Μαζί τα τρώμε».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η σπατάλη δεν έχει σταματήσει, ενώ και οι περιττές δαπάνες συνεχίζονται, ενώ πρότεινε να φύγουν όλοι από τη Βουλή και να σταματήσουν τα μυθεύματα προς τον ελληνικό λαό.

«Το χρέος έχει ρυθμιστεί. Τα 11.5 δεν πάνε στο χρέος, αλλά στα ελλείμματα. Ακόμα μαζί τα τρώμε. Δεν έχουν σταματήσει οι σπατάλες. Έχουμε μια συνευθύνη για αυτά που λέμε, για αυτά που κάνουμε και αυτά που δεν κάνουμε. Πολλοί που κλέβουν λίγο κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από λίγους που κλέβουν πολλοί. Το αποδεικνύω στο βιβλίο. Υπάρχουν κλάδοι της διοίκησης που είναι συνολικά διεφθαρμένοι. Εφορία, πολεοδομία. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης. Πρέπει να μειώσουμε τα έξοδα του δημοσίου τομέα. Μισθοδοςσίες, δώρα, επιδόματα, υπερωρίες, αμοιβές ΔΣ. Παράδειγμα ο ΟΣΕ. Ο ΟΣΕ έχει μεγαλύτερα έξοδα από τον τζίρο του.

Στην Ελλάδα για να μιλήσει ο πολιτικός πρέπει να φύγει από την πολιτική. Όλοι όσοι μέχρι τώρα στην Ελλάδα προσπάθησαν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, βγήκαν από την πολιτική ζωή. Απομονώθηκαν» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πολιτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: