Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Στη λογική του 1+1 η επιμήκυνση για την ελληνική οικονομία


Υπαρκτή αλλά πρόωρη. Με αυτές τις τρεις λέξεις απαντούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο ερώτημα που τους υποβάλλεται σχετικά με το αν υπάρχει συζήτηση για την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας κατά μια διετία.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες, ωστόσο, αναφέρουν ότι... τόσο ο κ. Μπαρόζο όσο και ο κ. Ρεν έχουν δώσει εντολή στα επιτελεία τους να επεξεργαστούν όλα τα πιθανά σενάρια, σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο, με το επικρατέστερο από όλα να πρεσβεύει ότι θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα η προοπτική του 1+1.

Δηλαδή, να διασφαλισθεί κατ' αρχήν ένας χρόνος επέκτασης και εφόσον κριθεί ότι η πρόοδος που έχει σημειώσει είναι επαρκής και ικανοποιητική, τότε να ακολουθήσει και ο δεύτερος χρόνος της προσαρμογής.

Με την προοπτική αυτή πάντως δεν φαίνεται να ενθουσιάζεται η ελληνική πλευρά, η οποία θέλει εξαρχής τα δύο χρόνια επέκταση, προκειμένου να κάνει τον προγραμματισμό της σε βάθος 24 μηνών.

Ακόμα κι έτσι, όμως, λέγεται από το οικονομικό επιτελείο, θα ήταν ευκαιρία για την χώρα μας, την οποία πολύ δύσκολα θα άφηνε να πάει χαμένη..

Δεν υπάρχουν σχόλια: