Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Νενίκηκά σε Ουμπέρτο Έκο


Το απόφθεγμα του Ουμπέρτο Έκο είναι πασίγνωστο και θεωρείται αυταπόδεικτη αλήθεια: «Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις». Ο ρεαλισμός του αποφθέγματος επιβεβαιωνόταν σχεδόν κάθε καλοκαίρι, αδιατάρακτο.

Κι όμως, ο φετινός Αύγουστος το διαψεύδει τελεσιδίκως:

- -Αναμένουμε ανά πάσα στιγμή τον ακόμα πιο... γενικευμένο πόλεμο στην Συρία και την ενδεχόμενη «επίσημη» εμπλοκή της Δύσης, ενώ στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας γίνεται γης Μαδιάμ με τους Κούρδους αντάρτες και τις πολύνεκρες επιθέσεις-αντεπιθέσεις.

- -Δεν συζητάμε αν η εισβολή στο Ιράν θα γίνει ή όχι: συζητάμε το αν θα είναι μονομερής, του Ισραήλ, ή των ΗΠΑ και συμμάχων, καθώς και το αν θα λάβει χώρα πριν ή μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ!

-Στις οποίες εκλογές ετοιμάζεται μετωπική σύγκρουση, με τον Ρόμνεϋ να δομεί δίδυμο «αντι-Ομπάμα» και με επιδίωξη μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά.

- -Η κοχλάζουσα Ευρώπη συνεχίζει να κοχλάζει ακωλύτως, με την σκληρότατη πανευρωπαϊκή κριτική στην Μέρκελ να μην «κάνει διακοπές» και τις διάφορες εικασίες για το μέλλον να πολλαπλασιάζονται αντί για να μειώνονται.

- -Στα καθ΄ ημάς: μέσα στον Αύγουστο διεξάγεται η εκτεταμένη και πρωτοφανής προσπάθεια της κυβέρνησης για την περιστολή της λαθρομετανάστευσης, ο «Ξένιος Ζευς». Αν εκλάβουμε την μέχρι τώρα πρόοδο ως το πρώτο στάδιο από πολλά-πολλά στάδια που έπονται, τότε μπορούμε να πούμε πως το εγχείρημα επιφέρει ήδη αλλαγές.


- -Παράλληλα και δυστυχώς, εμφανίζονται συνεχώς σοβαρά εγκλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, ενώ φαίνεται πως… ειδικά στο νησί της Πάρου, υπάρχει μια σαφέστατη προδιάθεση!

- O Α. Σαμαράς ξεκινά τον διπλωματικό μαραθώνιο για την επιμήκυνση και οι συναντήσεις του με Μέρκελ – Ολάντ – Γιούνκερ καταλαμβάνουν τα πρωτοσέλιδα

- -Η ΔΗΜΑΡ υπάρχει ακόμα και στηρίζει ακόμα την κυβερνητική πολιτική, κάτι που από μόνο του συνιστά ΕΙΔΗΣΗ…

- Και λοιπά, και λοιπά.



Και είμαστε ακόμα μόλις στα ΜΕΣΑ του Αυγούστου… Είναι σαφές και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Νενίκηκά σε Ουμπέρτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: