Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Με κρυφή ατζέντα έρχεται ο Γιούνκερ στην Αθήνα


Μπορεί όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα σε Βερολίνο και Παρίσι, όπου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ωστόσο πολλά θα κριθούν στο καθοριστικό ραντεβού του κ.Σαμαρά με... τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει και το euro2day.gr, θα ακολουθήσει και άλλη συνάντηση των δύο αντρών, στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Η ελληνική πλευρά θα ενημερώσει τον κ.Γιούνκερ για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, για το πώς δουλεύει η συγκυβέρνηση αλλά και για το πώς σκοπεύει να κινηθεί ο ίδιος εν όψει της συνόδου κορυφής του Οκτωβρίου. Από την άλλη ο επικεφαλής του Eurogroup, σε ένα ρόλο κλειδί ενόψει και της Συνόδου Κορυφής, θα ενημερώσει τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις τάσεις και τα στρατόπεδα που έχουν διαμορφωθεί στην Ε.Ε..

Εάν ο κ. Γιούνκερ πειστεί από τους κ.Σαμαρά και κ.Στουρνάρα για τις προθέσεις που θα καταβάλει η Ελλάδα, τότε ο επικεφαλής του Eurogroup θα επηρεάσει την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ με πιθανά αποτελέσματα είτε να επισφραγιστεί η διάσταση απόψεων μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας για το μέλλον της Ελλάδας, είτε να μαλακώσει η γερμανική γραμμή και να υπάρξει σχετική σύμπνοια -υπό το βάρος και των γερμανικών εκλογών-.

Μάλιστα την Πέμπτη κατά τη συνάντηση Μέρκελ και Ολάντ ενδέχεται να συμμετάσχουν μέσω τηλεδιάσκεψης τόσο ο κ. Γιούνκερ όσο και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: