Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

«Εστησαν παγίδα στον Στρος Καν»


Επανέρχεται στην υπόθεση του βιασμού της καμαριέρας του Sofitel, ο αμερικανός δημοσιογράφος Έντουαρντ Τζέι Επστάϊν, απειλώντας να δώσει στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο αποδεικνύει- όπως ισχυρίζεται- ότι... κάποιος είχε στήσει παγίδα στον Στρος Καν. Διαψεύδει επισήμως το ξενοδοχείο.

Ο αμερικανός δημοσιογράφος ζήτησε από την Accor, ιδιοκτήτρια εταιρεία της Sofitel, να του δώσει βίντεο στο οποίο φαίνονται δυο άνδρες να πανηγυρίζουν, μόλις ακούν τα όσα αφηγούνταν η καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό που κατηγόρησε τον Στρος Καν για βιασμό.
Ο δημοσιογράφος, σε έρευνά του με τίτλο: "Τι συνέβη πραγματικά στον Στρος Καν;" που δημοσιεύθηκε αυτό το σαββατοκύριακο στο περιοδικό "New York Review of Books", υποστηρίζει ότι ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, έχει στα χέρια του βίντεο από το ξενοδοχείο Sofitel στο οποίο μπορεί μπορεί να δει κανείς δυο υπαλλήλους να πανηγυρίζουν χορεύοντας, αφότου έχουν ακούσει την καμαριέρα να κατηγορεί- στις 14 του περασμένου Μαϊου- τον DSK για σεξουαλικά εγκλήματα.
Σύμφωνα με τον Επστάιν, το ντοκουμέντο συνιστά "απόδειξη της παγίδας" που είχε στηθεί εις βάρος του πρώην αφεντικού του ΔΝΤ και δηλώνει στο Paris Match ότι αν η Accor δεν δώσει το βίντεο στην δημοσιότητα, τότε προτίθεται να το κάνει ο ίδιος.
Η διάψευση
Το Sofitel διέψευσε με επίσημη ανακοίνωση τις καταγγελίες του αμερικανού δημοσιογράφου, διευκρινίζοντας ότι η σκηνή διαρκεί οχτώ δευτερόλεπα, ότι δεν υπάρχει κανένας πανηγυρισμός και ότι οι δυο υπάλληλοι που ρωτήθηκαν για το γεγονός, αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι η αντίδρασή τους σχετίζονταν με την υπόθεση Στρος Καν.

Το άρθρο του Paris Match
Ο Επστάιν, διαβεβαιώνει ότι ήρθε σε επαφή με έναν εκ των "πρωταγωνιστών" του βίντεο, ωστόσο εισέπραξε ως απάντηση, ένα λακωνικό "ουδέν σχόλιο".
Ο δημοσιογράφος αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τα όσα λένε οι δυο άντρες, καθότι το βίντεο δεν έχει ήχο. Ωστόσο τονίζει: "Οι ερευνητές του εισαγγελέα Σάιρους Βανς είδαν το βίντεο και έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι επηρρέασε την απόφασή τους να μην δώσουν συνέχεια στην υπόθεση…Είναι καίριας σημασίας αυτό το βίντεο να δοθεί στην δημοσιότητα, ώστε ο καθένας να σχηματίσει τη δική του γνώμη".
"Δεν λέω ότι ήταν πολιτική η συνωμοσία, αλλά θα έλεγα ότι κάποιοι ήθελαν να βρουν αποδείξεις κακής διαγωγής του DSK, ώστε να υπονομεύσουν την υποψηφιότητά του για την προεδρία (της Γαλλίας) και τη θέση του στο ΔΝΤ" προσθέτει ο Επστάιν.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: