Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Κομισιόν: Τα Ευρωομόλογα έχουν στόχο τη διατήρηση της Ευρωζώνης

Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έκδοση ευρωομολόγων έχουν ως στόχο της διατήρηση της ζώνης του ευρώ και όχι να οδηγήσουν στη διάσπασή της, επεσήμανε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφάζ. Ο εκπρόσωπος του...
αρμόδιου Επιτρόπου για τις Νομισματικές και Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, ερωτηθείς για την κριτική που άσκησε η Γερμανία στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημοσιονομική ενοποίηση, που μεταξύ άλλων αναφέρονται και στο κοινό δανεισμό των κρατών της ευρωζώνης μέσω ευρωομολόγων, τόνισε πως το κίνητρο όλων των ενεργειών της Επιτροπής είναι η μη διάσπαση της ζώνης του ευρώ.

«Η πρόταση αυτή όπως και κάθε άλλη πρέπει να βασίζεται στην ιδέα της διατήρησης της ενότητας της Ευρωζώνης. Επιδιώκουμε να στηρίξουμε την Ευρωζώνη να μείνει ενωμένη και όχι να συμβάλουμε στην διάσπασή της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου κ. Αλταφάζ.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες για σχηματισμό ευρωζώνης πολλών ταχυτήτων ο κ. Αλταφάζ είπε πως δεν θα βοηθούσε αν η Ευρωζώνη αρχίσει να διαχωρίζεται.

Τέλος, ο Αμαντέου Αλταφάζ επιβεβαίωσε την παρουσία εκπρόσωπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο αυριανό Eurogroup, σημειώνονταν παράλληλα πως η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει οικονομική στήριξη και πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν διεξάγονται συζητήσεις για τη παροχή βοήθειας στη χώρα.

fimotro.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: