Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Όλι Ρεν: «Πράσινο φως» για την 6η δόση μετά το Eurogroup


Την πεποίθηση ότι θα δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης, μετά την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, εξέφρασε ο επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν, σε συνέντευξη που... παραχώρησε στο πλαίσιο συνάντησης με τους ευρωβουλευτές Γιώργο Σταυρακακη και Γιώργο Χατζημαρκάκη.

Ο κ. Ρεν τόνισε επίσης, ότι θα πρέπει να ενταθούν οι διαπραγματεύσεις για το δεύτερο πακέτο βοηθείας προς την Ελλάδα όπως επίσης και για το PSI.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι για να αποκατασταθεί η αυτοπεποίθηση στην ευρωζώνη, οι χώρες που αυτή τη στιγμή πλήττονται, όπως η Ελλάδα, θα πρέπει να αναλάβουν αποφασιστική δράση προκειμένου να επιτύχουν δημοσιονομική βιωσιμότητα, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αλλά και ολοκλήρωση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Επίσης ανέφερε ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο προκείμενου να σταματήσει η επέκταση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Ερωτηθείς για το εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, είπε ότι ενδεχομένως να πρέπει να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις συγκριτικά με εκείνες που ελήφθησαν στις 26 Οκτωβρίου.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: