Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Αλ.Παπαρήγα: Οι συνέπειες για τον λαό θα είναι τραγικές


Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Μετά το τέλος της συνάντησης η γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι... «οι εξελίξεις είναι τέτοιες που η μόνη λύση είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ και η λαϊκή εξουσία».

Παράλληλα, η Αλέκα Παπαρήγα εκτίμησε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ε.Ε. είναι αναπόφευκτη και σημείωσε ότι οι συνέπειες για τον λαό θα είναι τραγικές. «Είπαμε στον πρωθυπουργό εμείς θεωρούμε ότι τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στην ευρωζώνη και τώρα πια οι μύθοι έπεσαν. Αυτό που πριν λίγα χρόνια φαινόταν αδιανόητο ότι θα γίνει κατά τη δική μας εκτίμηση ένα από τα σενάρια το οποίο συζητιέται είναι η διαίρεση της ευρωζώνης σε τμήματα. Και η Ελλάδα εάν προχωρήσει αυτό και οποιοδήποτε σενάριο και να προχωρήσει θα υπάρχει μία εσωτερική αξία. Θα έχουμε ένα ευρώ εσωτερικά υποτιμημένο πράγμα που θα απαξιώσει πλήρως μισθούς, συντάξεις» είπε η γ.γ. του ΚΚΕ.

«Δεν είναι πια το ζήτημα ευρώ η δραχμή. Όποιος χειρισμός γίνει είτε έξωση από την ευρωζώνη είτε έξωση από την Ε.Ε., κάτι που φαίνεται αναπόφευκτο, το ζήτημα είναι τι θα σημάνει για τον λαό» είπε η Αλέκα Παπαρήγα.

«Η διαφορά μας με την κυβέρνηση είναι ουσιαστική και πολύ βαθιά και πρέπει ο λαός να καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να κάνει την επιλογή του ως πολιτική επιλογή και ως πολιτική δράσης» κατέληξε η γ.γ. του ΚΚΕ.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: