Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τρέχουν και δε φτάνουν με την εφεδρεία


Με άμεσες μετατάξεις θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να καλύψει το αλαλούμ στις υπηρεσίες από την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας. Με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα κληθούν οι φορείς του Δημοσίου να δηλώσουν... έως το τέλος της εβδομάδας τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που αποχώρησαν με τη διαδικασία είτε της εφεδρείας, είτε της οικειοθελούς συνταξιοδότησης.

Το υπουργείο καταβάλει τιτάνιες προσπάθειες για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, ενώ έκδηλη είναι η αγωνία του Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος έστειλε mail σε όλους του υπουργούς, με το οποίο τους καλούσε να επιδείξουν «προσωπικό ενδιαφέρον» προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία της εφεδρείας.

Χθες πάντως σε αρκετές υπηρεσίες επικράτησε ένα αλαλούμ, καθώς αρκετοί μόνιμοι υπάλληλοι δεν είχαν πάρει ακόμη τις απαιτούμενες διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες λύεται και επισήμως η σχέση με το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στις υπηρεσίες τους, αλλά να μην μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Τέλος, σοβαρές ανησυχίες υπάρχουν για την εύρυθμη λειτουργία πολλών υπηρεσιών, οι οποίες αποδεκατίζονται από έμπειρο προσωπικό φορείς που ήδη παρουσίαζαν ελλείψεις και πριν από την εφαρμογή της εφεδρείας.

Η δεύτερη φάση της εφεδρείας που έρχεται και θα αφορά 19.000 υπαλλήλους αορίστου χρόνου αναμένεται να πυροδοτήσει και νέες αντιδράσεις. Πρόκειται για 12.000 εργαζομένους, που βρίσκονται δύο χρόνια πριν από τη σύνταξη και εκκρεμεί η εξακρίβωση της συνολικής προϋπηρεσίας τους από τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και για 7.000 εργαζομένους αορίστου χρόνου σε φορείς που συγχωνεύονται ή εξυγιαίνονται, για τους οποίους πρέπει άμεσα να εκδοθούν αποφάσεις μεταφοράς τους στις νέες δομές, καθώς σε διαφορετική περίπτωση μετά το τέλος του έτους μπαίνουν όλοι στην εφεδρεία.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: