Άκαρπη η χθεσινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη στελέχωση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Η κυβέρνηση πήρε με το μέρος της ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, αποσύροντας την πρόταση Πολύδωρα και προτείνοντας τον Ροδόλφο Μορώνη για πρόεδρο του Συμβουλίου...
Απομονωμένη η Ν.Δ., δήλωσε «παρών» και σήμερα αντιπρότεινε τον Αθ. Κουτρουμάνο για πρόεδρο.
Χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 ολοκληρώθηκε η χθεσινή, πέμπτη κατά σειρά, διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Η κυβέρνηση απέσυρε την υποψηφιότητα Πολύδωρα, η οποία είχε προκαλέσεις σθεναρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, και επανέφερε την πρόταση για τον Ροδόλφο Μορώνη στη θέση του προέδρου και του Νίκου Κιάου (αντί του Βασίλη Μουλόπουλου) στη θέση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου.
Την εισήγηση του προέδρου της Βουλής υπερψήφισαν μόνον 16 βουλευτές, ωστόσο για πρώτη φορά συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αναγκάζοντας τη Νέα Δημοκρατία να δηλώσει «παρών» και να μην επιμείνει στην αρνητική στάση της.
Με τα νέα δεδομένα η κυβέρνηση αποφάσισε να μην καταθέσει αμέσως το λεγόμενο «νομοσχέδιο-γέφυρα» για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά να εξαντλήσει τις προσπάθειες συγκρότησης του ΕΣΡ σε νέα διάσκεψη την προσεχή Πέμπτη.
Λόγω της πάγιας αρνητικής θέσης των ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής, για την επίτευξη συμφωνίας θα πρέπει να συναινέσει και η Νέα Δημοκρατία, η οποία σήμερα επανήλθε προτείνοντας για την προεδρία του Συμβουλίου τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρουμάνο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., Γιώργο Κουμουτσάκο, ο κ. Κουτρομάνος είναι πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν «οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης»
Τη χθεσινή στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε σήμερα (Πρακτορείο 104,9 FM) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.
«Υπήρξε ένας εκβιασμός από τον κ. Μητσοτάκη με την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Έπρεπε να τον αποφύγουμε [...] ήταν μία παγίδα που έπιασε τόπο από τη Νέα Δημοκρατία αλλά τελικά αναρωτιέμαι μήπως έχει πέσει μόνη η ίδια στην παγίδα γιατί όλοι οι υπόλοιποι συναίνεσαν και μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει μείνει στη Διάσκεψη Προέδρων;», είπε.
Σημείωσε δε πως «έγινε ένα σημαντικό βήμα χθες» και εξήγησε: «Παρότι, τυπικά, απεικονίστηκε για πέμπτη συνεδρίαση το άκαρπο της ψηφοφορίας, όμως υπήρξε μία πολύ μεγάλη σύνθεση για πρώτη φορά κι αυτό γιατί την πρόταση της κυβέρνησης, εκτός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την υποστήριξαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, και το Ποτάμι. Πλέον μας απομένει μόνο να αποδεχθεί τη συναίνεση και τη σύνθεση η Νέα Δημοκρατία, γι' αυτό και νομίζω πως στην επόμενη συνεδρίαση θα έχουμε τελειώσει».
efsyn
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου