Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Γιώργος και Ανδρέας Κουρής






Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Γιώργου και του Ανδρέα Κουρή με περιοριστικούς όρους αποφάσισε το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας, στο οποίο είχαν προσφύγει οι δύο κατηγορούμενοι, παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελικός λειτουργός είχε αντίθετη άποψη.



Οι ...
περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν είναι χρηματική εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ για το Γιώργο Κουρή και 100.000 ευρώ για τον Ανδρέα Κουρή, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο αρμόδιος εισαγγελέας πρωτοδικών είχε εισηγηθεί στο συμβούλιο και οι δύο κατηγορούμενοι να παραμείνουν στη φυλακή.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Θέμης σοφός δήλωσαν ότι «η απόφαση αυτή είναι πολύ σημαντική για τη Δικαιοσύνη, καθώς διόρθωσε τα λάθη που έκαναν εκείνοι που τους προφυλάκισαν».

Η υπόθεση αφορά σε μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών από το ALTER, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, το χρονικό διάστημα από 1η Φεβρουαρίου του 2011 έως 30 Σεπτεμβρίου του 2011. Μετά τις πολύωρες απολογίες τους στις 27 Μαρτίου, οι δύο άνδρες με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, είχαν οδηγηθεί στις φυλακές καθώς είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.
Πηγή enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: