Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Μια ακόμα αθλιότητα του Τζήμερου


Μισαλλόδοξος και μισάνθρωπος• μια απόφυση του πολιτικού συστήματος που βρήκε χώρο και εμφανίστηκε με τις αναταράξεις που έφερε στην ελληνική κοινωνία η Κρίση. «Πολιτική χωρίς Πολιτικούς» το σύνθημά του! Αρχικά η δηλητηριώδης παρουσία του στην πολιτική ζωή ήταν ασυμπτωματική. Θεωρήθηκε μια νέα, αιρετική, καθαρή φωνή. Μια από αυτές τις φωνές που τις ψάχνουν τα μικρόφωνα για να στυλωθούν μπροστά τους. Άνθρωπος που...

παρέσυρε (παρέσυρε;) με τη ρητορική του τα Μέσα για να του δώσουν βήμα στην αρχή της πολιτικής του παρουσίας. Βρήκε αφθονία χώρου και χρόνου –στα έντυπα, στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις– για τις «προχωρημένες» θεωρίες του με έναν λόγο άνετο, προσεκτικά «καλλιγραφικό» και πλούσιο σε φρασεολογία –έναν λόγο, υποτίθεται, ανατρεπτικό των καθιερωμένων!

Τα συμπτώματα της τοξικότητας «Θάνος Τζήμερος» φάνηκαν αργότερα. Και αυτοαποκαλύφθηκε, ιδιαίτερα με εκείνο το άθλιο «εξοχοτάτη κυρία Μέρκελ, αν ήμουν στη θέση σας, θα έλεγα να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα».  Όταν τα προτεταμένα χέρια με τα μικρόφωνα μαζεύτηκαν και οι γραφίδες των εντύπων δεν τον έψαχναν, ο μαρκετίστας Τζήμερος έκανε αυτό που καλά ξέρει: θόρυβο! Με ακραίες αναρτήσεις, δηλώσεις, ανακοινώσεις κατάφερε να τραβάει, έστω και αρνητικά, την προσοχή. Όπως έκανε τώρα γράφοντας για ένα νεκρό παιδί, ένα δολοφονημένο 15χρονο, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, ότι είναι «αξιολύπητο παιδί διαλυμένης οικογένειας που έψαχνε να βρει νόημα στη ζωή του με επαναστατική γυμναστική» και «ένας τροβαδούρος αισχρών στίχων, κήρυκας του μίσους».

Το ίδιο είχε κάνει αναφερόμενος με αθλιότητα στην τραγική μάνα, τη Μάγδα Φύσσα, βρίζοντας πάλι έναν δολοφονημένο νέο –έναν νεκρό!–, τον Παύλο Φύσσα. Τον αποκάλεσε «φασισταρά που επειδή τον μαχαίρωσε ένας άλλος φασισταράς πάνε να τον μεταμορφώσουν σε περιστέρι της ειρήνης»• και εξίσωσε το θύμα με τον δολοφόνο του, τον δηλωμένο φασίστα με τον άνθρωπο που όρθωσε ανάστημα απέναντι στον ιδιελόγο μαχαιροβγάλτη.

Ο Τζήμερος προκαλεί τα σόσιαλ, τα Μέσα, τα αισθήματά μας και τη λογική μας. Έτσι αυτός, ο πολιτικά «κύριος Αποτυχία» σε όλες τις εθνικές εκλογές, κερδίζει μερικές φευγαλέες δέσμες από ακτίνες δημοσιότητας πριν χαθεί πάλι έως την επόμενο λεκτική έμεσή του.

http://harddog-sport.blogspot.com/2019/12/blog-post_8.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: