Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός Μαρινάκη στα media


Συρρίκνωση της «Ελευθερίας του Τύπου» η δεύτερη κίνηση
Η πρώτη ουσιαστική κίνηση μετά την απόκτηση του ΔΟΛ από τον Β.Μαρινάκη ήταν να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι στην «Ελευθερία του Τύπου» που προέρχονται από το συγκρότημα ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης θα επιστρέψουν πίσω και σας ενημερώσαμε αναλυτικά σχετικά με αυτό. Οι...
κινήσεις όμως διαδέχονται η μια την άλλη και έτσι από χθες ξεκίνησε η διαδικασία συρρίκνωσης της «Ελευθερίας του Τύπου», η οποία άλλωστε ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη μετά την απόκτηση του ΔΟΛ από τον εφοπλιστή. Εγιναν κάποιες απολύσεις δημοσιογράφων από διάφορα τμήματα, ενώ ταυτόχρονα αποφασίσθηκε ότι εργαζόμενοι που αμείβονται από κάποιο ποσό και πάνω θα υποστούν μειώσεις 10-20% αναλόγως του ύψους του μισθού τους. Ηδη κάποιοι εργαζόμενοι κλήθηκαν να υπογράψουν τις μειώσεις αυτές. Αυτά γίνονται στο πλαίσιο της αναστολής έκδοσης του ημερήσιου φύλλου, η οποία θα δρομολογηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης του ΔΟΛ. Αν δεν υπάρξει κάποια καθυστέρηση από τυχόν ενστάσεις ή καλοκαιρινών αδειών στα δικαστήρια κλπ η ολοκλήρωση της μεταβίβασης αναμένεται να γίνει στα τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου.
Στη συνέχεια σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό η «Ελευθερία του Τύπου» θα μετακομίσει από τα σημερινά της γραφεία στη Μιχαλακοπούλου ή όπου θα στεγαστεί ο ΔΟΛ και θα υπάρξει επαναλανσάρισμα της. Βέβαια οι εξελίξεις τρέχουν με πολύ γρηγορο ρυθμό και υπάρχουν πάρα πολλά ανοικτά ζητήματα που πρέπει να βρουν γρήγορα απαντήσεις, ώστε να είναι όλα έτοιμα να λειτουργήσουν μόλις γίνει η ολοκλήρωση της μεταβίβασης. Θα πρέπει μέσα στις επόμενες 40 μέρες να έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα όσον αφορά το προσωπικό του νέου ομίλου σε διοικητικό, δημοσιογραφικό και διευθυντικό επίπεδο και φυσικά στο χωροταξικό. Αν δηλαδή θα υπάρξει συμφωνία της πλευράς Μαρινάκη με την Εθνική Τράπεζα στην οποία ανήκει το κτίριο της Μιχαλακοπούλου για τη συνέχιση της μίσθωσης ή αν θα υπάρξει μετεγκατάσταση. Ισως μάλιστα το θέμα της χωροταξίας να είναι πιο επείγον από εκείνο της διευθέτησης του προσωπικού, αφού εκτός των άλλων στη Μιχαλακοπούλου λειτουργεί και ο ραδιοφωνικός σταθμός του ΔΟΛ και δεν είναι τόσο απλή διαδικασία η εξεύρεση ενός κτιρίου που να μπορεί να φιλοξενήσει και ένα ραδιόφωνο, αλλά και η μετακόμιση του εξοπλισμού.

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: