Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Σχεδόν αδύνατη μια πρόβλεψη για την έκβαση των βρετανικών εκλογών

Αποτέλεσμα εικόνας για Σχεδόν αδύνατη μια πρόβλεψη για την έκβαση των βρετανικών εκλογώνOι Βρετανοί προσέρχονται στις κάλπες στις πιο αμφιλεγόμενες εκλογές των τελευταίων ετών. Το Συντηρητικό Κόμμα, σύμφωνα με τον μέσο όρο των έως τώρα δημοσκοπήσεων δείχνει να εξασφαλίζει άνετη πλειοψηφία...


Με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δίνουν άνετη πλειοψηφία στη πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ανέβηκε η τιμή της στερλίνας ανέβηκε, γεγονός που δείχνει ότι οι αγορές προεξοφλούν την νίκη των Συντηρητικών. Ωστόσο, θα χαρακτηρίζαμε αυτές τις εκλογές βουβές και καλό θα είναι να μη προεξοφλούμε το αποτέλεσμα. 


Παρατηρείται μεγάλη απόκλιση στις δημοσκοπήσεις, ως προς τα ποσοστά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος, από 1 έως 12 μονάδες, αναλόγως της δημοσκοπικής μεθόδου που χρησιμοποιείται.

Κρίνεται το πολιτικό μέλλον της Μέι και του Κόρμπιν

Στη σύνθεση του νέου Κοινοβουλίου θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και η ψήφο τακτικής που θα επιλέξει το 48% των ψηφοφόρων που ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου. 

Στην περίπτωση που πλειοψηφήσουν οι βουλευτές που τάσσονται υπέρ του soft brexit, η Τερέζα Μέι θα έλθει αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, αν επιχειρήσει να τηρήσει σκληρή στάση έναντι των εταίρων.

Από πλευράς αντιπολίτευσης, αν το Εργατικό Κόμμα λάβει τα 32% που έλαβε στις προηγούμενες εκλογές, τον Μάιο του 2015, επί ηγεσίας Εντ Μίλιμπαντ ή ακόμα και να αυξήσει το ποσοστό του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί από κανέναν. Συμπερασματικά, οι εκλογές αυτές, είναι ζωτικής σημασίας για το πολιτικό μέλλον και της Τερέζα Μέι αλλά και του Τζέρεμι Κόρμπιν. 

Πηγή: Deutsche Welle 

Δεν υπάρχουν σχόλια: