Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Όταν η Σ.Αραβία απειλούσε τη Βρετανία με νέα τρομοκρατικά χτυπήματα

λονδίνο επιθέσεις 7/7
Πριν από σχεδόν δέκα χρόνια οι ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας απειλούσαν ότι θα έκαναν ευκολότερη την πραγματοποίηση τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Λονδίνο εάν η βρετανική κυβέρνηση δεν διέκοπτε εισαγγελική έρευνα που αφορούσε χρηματισμό αξιωματούχων στο εμπορείο όπλων των δυο χωρών...


Επικαλούμενη απόρρητα έγραφα που είχαν έρθει τότε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Guardian, ανέφερε ότι εισαγγελείς απειλήθηκαν ότι αν συνέχιζαν τις έρευνες η χώρα θα βρισκόταν αντιμέτωπη με «μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση σαν αυτή της 7 Ιουλίου του 2005» και την «απώλεια της ζωής Βρετανών πολιτών στους δρόμους».  Ο κίνδυνος σύμφωνα με την εφημερίδα προέρχονταν από την απειλή της Σαουδικής Αραβίας να διακόψει την ανταλλαγή πληροφοριών με τις βρετανικές αρχές, σχετικά με τη δράση τρομοκρατικών δικτύων.
Την πληροφορία υπενθυμίζει με μηνύματά του στο twitter to Wikileks
Δημοσιογραφικές πηγές της εποχής υποστήριζαν ότι πίσω από τις απειλές κρυβόταν ο διαβόητος πρίγκηπας Μπαντάρ, προσωπικός φίλος της Μάργκαρετ Θάτσερ και πρώην πρέσβης στην Ουάσινγκτον, ο οποίος για χρόνια είχε υπό τον έλεγχό του τους πιο σκοτεινούς μηχανισμούς της Σαουδικής Αραβίας και κατηγορούνταν για χρηματισμό από την βρετανική πολεμική βιομηχανία BAE.

Ακούστε το αφιέρωμα του INFO-WAR  στο ρόλο που παίζει τις τελευταίες δεκαετίες ο πρίγκηπας Μπαντάρ.

info-war

Δεν υπάρχουν σχόλια: