Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Επίθεση Ψυχάρη στη νέα Κυβέρνηση – part II: Απεμπλοκή και εμπλοκή στον ΔΟΛ


Οι προσδοκίες για υπουργοποίηση του υιού, η πεποίθηση για τον σύντομο βίο του νέου σχήματος και η κυκλοφοριακή πτώση του «Βήματος»

1. Είναι σαφές ότι...
υπήρχε κενό στην κυβερνητική θέση που θα ήθελε να καταλάβει ο Ανδρέας Ψυχάρης, το οποίο – ως γνωστόν, καλύφθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και μάλιστα από πρόσωπο έκπληξη, αφού την ύπαρξή του είχαν ξεχάσει ακόμη και οι πιο δυνατοί στη μνήμη δημοσιογράφοι του πολιτικού ρεπορτάζ!

Αν και διαρροές από το Μαξίμου αναφέρουν ότι το όνομα του Α. Ψυχάρη ουδέποτε μπήκε στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των δύο αρχηγών, εντούτοις μέχρι τελευταία στιγμή το συγκεκριμένο κυβερνητικό πόστο (στο οποίο αναφερόμαστε), ήταν κενό κάτι που ενδεχομένως να δημιούργησε προσδοκίες στην πλευρά του νεαρού βουλευτή της ΝΔ και του πατέρα του. Λογικό και αναμενόμενο να υπήρξε δυσαρέσκεια, όμως όπως ήδη έχουμε αναφέρει – στην προηγούμενη ανάρτηση – δεν θα μπορούσε να είναι αυτός ο λόγος της αλλαγής κεντρικής πολιτικής γραμμής, ενός συγκροτήματος όπως ο ΔΟΛ. Τουλάχιστον δεν θα γινόταν άμεσα και ανοικτά, όπως συνέβη λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού.

2. Από τη Μιχαλακοπούλου – πληροφορούμαστε ότι βασική αιτία της αλλαγής στάσης του ΔΟΛ, είναι η πεποίθηση Ψυχάρη ότι η κυβέρνηση στη σημερινή μορφή της, δηλαδή την υποχρεωτική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με 153 βουλευτές, έχει ταχεία ημερομηνία λήξης και ως εκ τούτου θέλει να απεμπλακεί το συντομότερο, κόβοντας κάθε τι που την συνδέει με το συγκρότημα! Μάλιστα αν υπήρχε ένα ισχυρό ή έστω ένα πιο στέρεο αντίπαλο δέος, είναι βέβαιο ότι η απεμπλοκή του ΔΟΛ θα ήταν πολύ πιο θορυβώδης. Η δημοσκοπική όμως στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν επιτρέπουν στον Σταύρο Ψυχάρη να παράσχει ευθεία και αμέριστη συμπαράσταση στη Κουμουνδούρου ανεξαρτήτως των εκατέρωθεν βολών που έχουν ανταλλάξει οι δύο πλευρές τους τελευταίους μήνες.

3. Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ όμως, για το θέμα που προέκυψε ανάμεσα στον ΔΟΛ και την απεμπλοκή που επιχειρεί από αυτό το μέτωπο… πέσαμε επάνω σε εσωτερική… εμπλοκή της Μιχαλακοπούλου! Συγκεκριμένα – μαθαίνουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες, υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις κυκλοφοριακές επιδόσεις του ΒΗΜΑΤΟΣ. Ειδικά στο τελευταίο φύλλο που φιλοξενούσε συνέντευξη Σαμαρά, άρθρο του Ευάγγελου Βενιζέλου και συνέντευξη του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ανάμεναν η εφημερίδα να «τσιμπήσει» αναγνώστες ακόμη και από τα αριστερά… Αντίθετα, η ναυαρχίδα του ΔΟΛ έμεινε πολύ κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 χιλιάδων φύλλων! Πάντως, είναι αλήθεια ότι παρά τα δυνατά θέματα που αναφέραμε και παρά το γεγονός ότι ο Άρης Ραβανός κατάφερε να βγάλει ειδήσεις και ατάκες από το στόμα του πρωθυπουργού, τα στελέχη του ΔΟΛ προτίμησαν να τα υποβαθμίσουν και δεν τα διαφήμισαν, ούτε στα τηλεοπτικά τρέιλερ ούτε καν στο site της εφημερίδας! Επέλεξαν να προβάλλουν τις προσφορές και κάποια ένθετα περιοδικά, τα οποία τελικά δεν αποτέλεσαν σοβαρό «κράχτη» για το αναγνωστικό κοινό.

Ανησυχία για τη μισθοδοσία

Η εμπλοκή στο εσωτερικό του ΔΟΛ όμως, ίσως πάρει διαστάσεις τα επόμενα 24ωρα αν όπως ακούγεται στους διαδρόμους της Μιχαλακοπούλου υπάρξει και… εμπλοκή με τη μισθοδοσία του Ιουνίου! Μαθαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι – κυρίως, στις δύο εφημερίδες, έχουν τουλάχιστον τρεις λόγους για να είναι σε αναμμένα κάρβουνα. Τόσο για το πότε και πώς θα καταβληθεί ο μισθός του Ιουνίου, το πότε και πώς θα καταβληθεί το επίδομα αδείας, αλλά και το αν και πόσα μεροκάματα θα κοπούν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις με δεδομένο ότι και οι δύο εφημερίδες έστω και μετ’ εμποδίων κυκλοφόρησαν κανονικά στο περίπτερο!enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: