Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Τρικομματική: Ώρα μηδέν με φόντο την ΕΡΤ



Σε βαρύ κλίμα διεξάγεται η δεύτερη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών αναφορικά με το παρόν της ΕΡΤ και το μέλλον της κυβέρνησης συνεργασίας. Ο Αντώνης Σαμαράς προκρίνει ένα...
μεταβατικό καθεστώς λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης με όρους έκτακτων συνθηκών, την ώρα που οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης επιμένουν στην επαναλειτουργία της γνωστής ΕΡΤ πριν από οποιαδήποτε συζήτηση.

Εκλογές σε ένα χρόνο βλέπουν κυβερνητικά στελέχη Εκλογές σε ένα χρόνο βλέπουν κυβερνητικά στελέχη Τα τρία κόμματα εμφανίζονται να μην επιθυμούν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ωστόσο, μέχρι στιγμής αυτό το κλίμα δεν μετουσιώνεται σε μία προοπτική διεξόδου από την ενδοκυβερνητική κρίση.

Αντίθετα, γίνεται σαφής η πρόθεση των δύο αντιμαχόμενων πλευρών να χρεώσουν η μία στην άλλη την ευθύνη ενός πιθανού «ατυχήματος» το οποίο θα σήμαινε το τέλος της τρικομματικής κυβέρνησης.

Η πόλωση ανάμεσα στους εταίρους ενισχύθηκε από τις χθεσινές πληροφορίες για διευκρινίσεις του ΣτΕ αναφορικά με την απόφαση - οδηγό στο ζήτημα της ΕΡΤ, τις οποίες στη συνέχεια διάψευσε ο καθ’ ύλην αρμόδιος Κων.Μενουδάκος.

Το συγκεκριμένο τηλεγράφημα του ΑΠΕ, εκ του αποτελέσματος, προωθούσε τις θέσεις Σαμαρά, γεγονός το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση κυρίως του ΠΑΣΟΚ.

Υψηλοί τόνοι επικρατούσαν ούτως ή άλλως, με τις Ιπποκράτους και Αγίου Κωνσταντίνου να χαρακτηρίζουν παράνομη τη στάση του πρωθυπουργού να μην επαναφέρει το σήμα της ΕΡΤ αμέσως μετά το σχετικό τελεσίγραφο του ΣτΕ.

Η κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στους Αντ.Σαμαρά, Ευ.Βενιζέλο και Φ.Κουβέλη αρχίζει στις 6 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου.

Περισσότερα στην έντυπη «Ε» (σελ. 4-7)

Πηγη: enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: