Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Προσοχή θέλει το “μετά”

ERT 

Άραγε πώς θα λήξει η ιστορία της ΕΡΤ; Πώς θα φύγει από τη μέση το «μαύρο»; Πώς θα πέσουν οι (πραγματικοί) τίτλοι τέλους σε μια ιστορία που έχει αρχίσει να κακοφορμίζει είτε το βλέπει κανείς από την πλευρά των χιλιάδων εργαζομένων είτε από το κυβερνητικό μαντρί που προκάλεσε ένα «λουκέτο», έναν τσαμπουκά, έναν...
ανασχηματισμό τσίρκου και πάντως δεν «ίδρωσε» για την απόφαση του ΣτΕ.
15 μέρες μετά το κατέβασμα του ρελέ, μετά από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, παγκόσμιο γιούχα, ψηφίσματα, δηλώσεις συμπαράστασης, συνεντεύξεις Τύπου, εξηγήσεις και αγωνιστικές μεταδόσεις, το πράγμα «ξεφουσκώνει» επικίνδυνα, γίνεται «λάστιχο», κομμάτι της καθημερινότητας, ένα «μαύρο» μαζί με τα υπόλοιπα της ελληνικής ζωής που σιγά – σιγά συνηθίζεται.
Και μοιάζει κυβερνητικά υποκινούμενο όλο αυτό το «σούρσιμο», όλο αυτό το λαστιχάρισμα, μέχρι να βαρεθεί η κοινωνία, ν’ αρχίσει να βρίζει ο κόσμος στα καφενεία, είναι θέμα χρόνου με τις κατάλληλες διαρροές και τους «σωστούς» κυβερνητικούς χειρισμούς, να βρει υποστηρικτές, η πιο άθλια κίνηση στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας. Ήδη, το “τσουβάλιασμα” χλωρών και ξερών αποδίδει και δεν είναι μακριά η ώρα εκείνη που θ’ αρχίσουν οι ψιθυριστοί ύμνοι για τον εξυγιαντή Σαμαρά που διέλυσε το “μπετόν” της διαφθοράς μέσα στο Ραδιομέγαρο.
Και φυσικά ήταν εντυπωσιακά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου: για το πόσοι πραγματικά μένουν άνεργοι από το πραξικοπηματικό «κλείσιμο» της ΕΡΤ, για το ποιοι καραδοκούν στη γωνία για τις συχνότητες (σ.σ.: ασχέτως που δεν αναφέρθηκε ούτε γι’ αστείο η επωνυμία της επιχείρησης), για τις σχέσεις που διαταράσσονται με την EBU, αλλά… Μετά από 15 μέρες «κλειδώματος» – και μετά το πρώτο ισχυρό ηλεκτροσόκ – θα περίμενε ο απλός πολίτης, κάτι πιο χειροπιαστό από πρόχειρους υπολογισμούς.
Σε κάθε περίπτωση, προσοχή θέλει το από εδώ και μετά. Σε όλα τα επίπεδα και για πολλούς λόγους που δεν αφορούν μόνο την ΕΡΤ, αλλά τα όσα έρχονται στον απόηχο ενός πρωθυπουργικού τσαμπουκά που δείχνει να περνάει, παρά την εγρήγορση και τις κινητοποιήσεις.  mediablog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: