Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Σαμαράς προς ΣΥΡΙΖΑ: Υπηρετείτε τους νεοναζί

 

Με την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά κορυφώνονται οι εργασίες του προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, παρουσία και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Αναφερόμενος στο...
mea culpa του ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν έχει νόημα να κοιτάζουμε πίσω ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη στάση του υπηρετεί τους νεοναζί.

"Η Ελλάδα βρίσκεται στον αστερισμό λίγο πριν την ανάκαμψη" δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε 11 μήνες να σταθεροποιήσει τη χώρα και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της παρά την καταστροφολογία που διατυπωνόταν από ορισμένος και παρά τις ιδεολογικές διαφωνίες μεταξύ των εταίρων που την απαρτίζουν. 
 
Αναφερόμενος στην παραδοχή από πλευράς ΔΝΤ ότι υπήρξαν λάθη και ατυχείς χειρισμοί στη διαχείριση του πρώτου μνημονίου, ο πρωθυπουργός και είπε:"είχαμε επισημάνει τα λάθη από το πρώτο μνημόνιο, αλλά σήμερα πλέον δεν έχει νόημα να κοιτάζουμε πίσω και προχωράμε μπροστά".
 
Εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο επίπεδα. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι "υπηρετεί τους νεοναζί όταν ζητά να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες" καθώς επίσης ότι υπονομεύει την προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση διώχνοντας επενδυτές.
 
"Η αναγέννηση της πατρίδας δεν είναι υπόθεση μόνο μιας παράταξης, η χώρα θα ξανακερδίσει τη θέση της στον κόσμο, είμαστε μόνο στην αρχή αλλά όχι εκεί που ήμασταν πριν από ένα χρόνο" είπε ο Αντώνης Σαμαράς.
 
Στο προσυνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας παίρνουν μέρος περίπου 800 στελέχη και μέλη της ΝΔ ενώ μετά την ομιλία Σαμαρά ακολουθούν τοποθετήσεις υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών. Το τελευταίο τριήμερο του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το συνέδριο του κόμματος με στόχο την ιδεολογική επανατοποθέτησή του και το άνοιγμα σε ευρύτερες κεντρώες δυνάμεις. enet.gr 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: