Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Είναι αργά για δάκρυα Χρήστο


«Οχι πια δάκρυα για τη ΔΗΜΑΡ». Αυτό αποφάσισε, σαν σοφό παιδί, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και γύρισε με τη σειρά του την πλάτη στον κυρ Φώτη (τον Κουβέλη). Ο μέχρι πρότινος μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, είχε παραιτηθεί πριν από 10 μέρες (μέσω fb) «με βαθιά προσωπική οδύνη» καθώς...
διαφώνησε με τους χειρισμούς της Αγίου Κωνσταντίνου στο θέμα της ΕΡΤ.
Ο Χωμενίδης επανέρχεται με άρθρο του στο protagon με καταγγελίες και σοβαρότατες αιχμές κατά του Φώτη Κουβέλη, ενώ παραθέτει και κάποια περιστατικά που χαρακτηρίζουν το πέρασμά του από τη ΔΗΜΑΡ.
«Θυμάμαι, ώρες μόλις προτού ανακοινωθεί το διάδοχο του ΓΑΠ κυβερνητικό σχήμα, τον Φώτη Κουβέλη να μας διαβεβαιώνει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος δεν υπάρχει περίπτωση να επιλεγεί ως πρωθυπουργός. Όταν, την επομένη, στην Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς κάποιοι..
προτείναμε να παράσχει το κόμμα μας ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ώστε να οδηγηθεί η χώρα ομαλά προς τις εκλογές, ο Φώτης Κουβέλης διέρρηξε τα ιμάτιά του και μας προειδοποίησε ότι -σε κάθε περίπτωση- ο ίδιος, ως βουλευτής, θα καταδίκαζε τη συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.», γράφει, μεταξύ άλλων ο Χωμενίδης, ενώ συνεχίζει λέγοντας πώς κατέληγε πάντα μετά τις συνεδριάσεις, απογοητευμένος, να τρώει σε ένα βουλγάρικο εστιατόριο:
«Διατελούσα, εκείνο τον καιρό, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς. Είχα εκλεγεί εκτός γραμμής Κουβέλη. Σε κάθε συνεδρίαση πειθόμουν για το μάταιο του πράγματος. Οι κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονταν κάπου αλλού -σε πρωινούς καφέδες των εμπίστων του προέδρου- και έρχονταν σε εμάς απλώς για έγκριση. Η εσωκομματική αντιπολίτευση εξέφραζε τις αντιρρήσεις της, καταψηφιζόταν και όλοι μαζί καταλήγαμε για μεζέδες σε ένα γειτονικό βουλγάρικο εστιατόριο».
Ο Χωμενίδης συνεχίζει το άρθρο του καταλογίζοντας στον Φώτη Κουβέλη ευθύνες για το «λουκέτο της ΕΡΤ»
zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια: