Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Βόμβες αναλφαβητισμού στα αθλητικά ερτζιανά

Ακούγοντας ραδιόφωνο σε καθημερινή βάση λένε, πως όχι μόνο διευρύνεις τις γνώσεις σου, αλλά παρατηρείς ταυτόχρονα πως η δημοσιογραφία των ερτζιανών χρειάζεται άμεσα φροντιστήριο.

Στις πολιτικές εκπομπές ο λόγος είναι...
ικανοποιητικός, στις μουσικές ανεκτός, στις αθλητικές όμως έχουμε κακοποίηση της γλώσσας, με τον τονισμό να αποτελεί το αγκάθι των αθλητικών συντακτών.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτέλεσε η ακρόαση ενός αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με το Μεξικό. Ακούγοντας τον αγώνα από τη συχνότητα του NOVA SPORT FM ακούσαμε μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών τον εκφωνητή να τονίζει διαφορετικά την αντίπαλο της Εθνικής μας. Τη μια φορά οι Μεξικάνοι, την άλλη Μεξικανοί, την τρίτη ξανά Μεξικάνοι… Την τελευταία δεκαετία είχαμε ανάλογη κατάσταση με τους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την Αργεντινή εξ ου και τους ακούμε Αργεντίνους και ταυτόχρονα Αργεντινούς! Είναι ηλίου φαεινότερο, πως υπάρχει ένα μπλέξιμο ουσιαστικών, επιθέτων και τονισμού! Περιττό να πούμε πως το σωστό είναι, ο τόνος να μπαίνει στη λήγουσα και όχι στην παραλήγουσα!

Το χειρότερο πάντως είναι πως αυτοί οι εκφωνητές αμείβονται με ποσά άνω των 5χιλ ευρώ το μήνα από Μέσα απ όπου εκτοξεύονται αυτές οι βόμβες αναλφαβητισμού! Πραγματικά πονάνε τα αυτιά των ανυποψίαστων ακροατών!enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: