Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Πώς μπορούν να σωθούν οι εργαζόμενοι του STAR;

Κοντομηνάς - Βαρδινογιάννης
Κάντο όπως ο Κοντομηνάς – Εκτός κι αν η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποφάσισε να εγκαταλείψει τα ΜΜΕ

Δεδομένου ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς έχει σχέδιο για τη σωτηρία του ALPHA και των θέσεων εργασίας… Τα βλέμματα των περισσοτέρων πλέον εστιάζουν στο STAR και στις κινήσεις της οικογένειας Βαρδινογιάννη....


Ο γρίφος με την τύχη των εργαζομένων στο κανάλι που η ιδιοκτησία του αποφάσισε να μη «χτυπήσει» καμία άδεια λόγω του υψηλού τιμήματος που διαμορφώθηκε από την εξέλιξη της δημοπρασίας… Μοιραία περνάει μέσα από τη συνεργασία με έναν από τους δύο νέους παίκτες που απέκτησαν τηλεοπτική άδεια και δεν διαθέτουν εγκαταστάσεις.

Από το ρεπορτάζ όμως προκύπτει ότι δεν υπάρχει κάποια κινητικότητα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Για αυτό και είναι έκδηλη η ανησυχία των εργαζομένων του καναλιού για το μέλλον τους, βλέποντας την ιδιοκτησία να κρατά χαμηλούς τόνους και κυρίως να μην τους δημοσιοποιεί τις προθέσεις της.

Είναι γεγονός όμως, ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη που αρνήθηκε να μπει στη λοταρία της απόκτησης άδειας προσφέροντας εξωπραγματικά ποσά… Καλείται να απαντήσει στο ερώτημα, αν επιθυμεί να έχει παρουσία στα ΜΜΕ ή όχι. Βεβαίως από τη στάση της έως τώρα, εν μέρει το ερώτημα έχει απαντηθεί, αφού είναι σαφές, ότι προφανώς δεν την ενδιαφέρει να παραμείνει στο τηλεοπτικό τοπίο με οποιοδήποτε τίμημα!

Η οριστική όμως απάντηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη για την τύχη του STAR θα δοθεί αμέσως μετά την απόφαση του ΣτΕ που θα αποφανθεί για το νόμο Παππά… Εκεί λοιπόν θα αποφασιστεί εάν θα κλείσουν το «μαγαζί» αποζημιώνοντας όλους τους εργαζόμενους ή θα προτιμήσουν να εκπέμπουν μέσω κάποιας πλατφόρμας ή μόνο τοπικά διεκδικώντας στο μέλλον κάποιου άλλου τύπου άδεια. Όπως και να ‘χει η δραστηριότητα της εταιρίας θεωρείται βέβαιο – αν παραμείνει ανοικτή, ότι θα συρρικνωθεί… Εκτός κι αν η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποφασίσει να συνεργαστεί με κάποιον από τους δύο νέους αδειούχους για να παραμείνει το STAR όπως έχει… Δηλαδή το αντίστοιχο που επιδιώκει ο Δημήτρης Κοντομηνάς για τον ALPHA. Μόνο που δεν υπάρχουν τέτοια σημάδια έως τώρα!
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: