Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Αλέξης Τσίπρας στην υπηρεσία της Ελληνοφρένειας


Στην αρχή, όταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον πρώτο μήνα δηλαδή, τον Φεβρουάριο, εκείνον το μήνα της ευφορίας (που ο ΣΥΡΙΖΑ έφτανε σε δημοσκοπήσεις μέχρι και το 70-80% στην ανοχή των πολιτών), άκουγα την Ελληνοφρένεια με μεγάλη περιέργεια.
Κάποιοι εκνευρίζονταν βέβαια. «Για κάτσε ρε φίλε», έλεγαν, «έναν μήνα κυβέρνηση είναι μόνο, αρχίσατε αμέσως την κριτική;». Μίλαγα και με τους δυο τους τότε, Θύμιο και Αποστόλη, κάναμε πλάκα για το ζήτημα. «Έτσι είναι η σάτιρα, πρέπει πάντα να κάνει επίθεση στην κυβέρνηση ακόμα και αν είναι κυβέρνησηγια ελάχιστο διάστημα» μου έλεγαν. Σωστά, τι θα ήταν; Μάνος Βουλαρίνος να πρέπει να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ για να θυμηθεί πως τη σάτιρά του τη στρέφει προς την εξουσία και όχι προς το λαό και τους αδύναμους;...

Δεν είχαν άδικο, οι δημοσιογράφοι μπορεί να δίνουν περίοδο χάριτος σε μία κυβέρνηση, όσοι ασχολούνται με την σάτιρα ποτέ. Η δουλειά της σάτιρας είναι αυτή ακριβώς, να χτυπά την κάθε κυβέρνηση από την 1η μέρα.
Μην μας πει βέβαια τώρα η Ελληνοφρένεια πως ήξερε από πριν τι εστί Τσίπρας, εξού και η άμεση κριτική, γιατί θα μας θυμίσει το ΚΚΕ που τώρα θεωρεί περήφανο το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ενώ τότε καλούσε σε αποχή (γιατί, όπως εξήγησε εκ των υστέρων, θα μας πούλαγε ο Τσίπρας - γελούν και οι πέτρες).
Πάντως ο Αλέξης με τα δεκάδες ψέμματα που είπε έκανε πολύ εύκολη τη δουλειά της Ελληνοφρένειας. Οποιαδήποτε ομιλία του πριν τις πρώτες εκλογές να πάρουν κι έχουν υλικό για 10 εκπομπές. Μην σας πω και τη χθεσινή συνέντευξη τύπου, ένα μνημείο πολιτικού αμοραλισμού.
 Δημήτρης Κανελλόπουλος

e-tetradio

Δεν υπάρχουν σχόλια: