Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Εσείς δηλαδή ποιον θα πιστεύατε περισσότερο, το Mega ή το Bloomberg;

Το θέμα με τα stress test των τραπεζών έφερε σε κόντρα τα ελληνικά με τα ξένα ΜΜΕ. Αλλιώς την είδαμε εμείς εδώ, αλλιώς οι ξένοι. 
Τα εγχώρια ΜΜΕ ξεκίνησαν τους πανηγυρισμούς την Κυριακή το μεσημέρι. Το ίδιο και η κυβέρνηση. Τα βραδινά δελτία ειδήσεων μας περίμεναν με ροδοπέταλα (και ταυτόχρονα κατηγορούσαν τα ξένα ΜΜΕ πως παραπληροφορούν τον κόσμο).
Αλλά τι κρίμα, το παραμύθι δεν είχε δράκο. Και ...το χρηματιστήριο την επόμενη ημέρα δεν είχε δει Mega και λοιπούς και καταποντίστηκε.
19:00
 Πριν δούμε δύο αξιόπιστα ξένα μέσα ενημέρωσης, ας ρίξουμε μία ματιά στο Έθνος. Δεν μπορεί να κάνει λάθος το Έθνος.

18:45
BBC: «Ο  έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε 123 τράπεζες της ΕΕ προκειμένου να προσδιοριστεί αν θα μπορούσαν να αντέξουν μία ακόμα οικονομική κρίση. Ο κατάλογος των 14 που απέτυχαν περιλαμβάνει τέσσερις ιταλικές τράπεζες, δύο ελληνικές, δύο βελγικές και δύο τράπεζες της Σλοβενίας».
 
Guardian: «Τα αποτελέσματα κάνουν focus στις ιταλικές τράπεζες, εννέα από τις οποίες βρέθηκαν να έχουν συνολικό έλλειμμα της τάξης των € 9.4 δισεκατομμυρίων, η μεγαλύτερη από τις οποίες ήταν η Banca Monte del Pashi di Siena. Στην Ελλάδα, τρεις τράπεζες απέτυχαν τα τεστ αντοχής, με τον ίδιο αριθμό τραπεζών να αποτυγχάνουν και στην Κύπρο».
18:44
Σε διαφορετικό μήκος κύματος το Πρώτο Θέμα: «Όλες οι ελληνικές τράπεζες περνούν τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
18:38
Να και το ρεπορτάζ του Euronews: «Με γνώμονα το τέλος του 2013 η έκθεση της ΕΚΤ επισημαίνει ότι σχεδόν μία στις πέντε ευρωπαϊκές τράπεζες απέτυχαν στα τεστ αντοχής με τα σημαντικότερα προβλήματα να εμφανίζονται σε Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο. Ωστόσο βάσει των διορθωτικών κινήσεων, με τις συγχωνεύσεις και τις πωλήσεις ιδίων περιουσιακών στοιχείων την τρέχουσα χρονιά οι κεφαλαιακές τρύπες στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα εξαλείφθηκαν».
18:37
Μην ξεχάσουμε και την εφημερίδα της κυβερνήσεως.

18:34
Και η «Εφημερίδα των Συντακτών» αντιμετώπισε με ψυχραιμία τα γεγονότα. Από τη δική της σκοπιά βέβαια.

18:29
Α, ναι και η Espresso κρατήθηκε -όπως πάντα- σε υψηλά επίπεδα.


 
18:28
Όσο για τον Άδωνη Γεωργιάδη που έσπευσε να πανηγυρίσει, αποδεικνύει για μία ακόμα φορά πόσο διορατικός πολιτικός είναι.
 
 e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: