Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ο «ψεύτης υπουργός» κ. Ντινόπουλος

ntinopoulos
Κόλαφος η απόφαση του επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων για τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο που τον υποχρεώνει να καταβάλει περίπου 30.000 ευρώ, τα οποία δεν πλήρωσε εξαπατώντας τον ΕΔΟΕΑΠ. Νέα επίθεση και απειλές για προσφυγή στη δικαιοσύνη εξαπέλυσε σήμερα.
Μπορεί ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος να εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της «Εφημερίδας των Συντακτών» για...
το δημοσίευμα που είχε να κάνει με την αίτησή του να απαλλαχθεί από το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών του στον φορέα περίθαλψης των δημοσιογράφων και να απέστειλε εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας στην εφημερίδα μας, ωστόσο φαίνεται πως τα στοιχεία δεν είναι με το μέρος του.
Λίγες ώρες, λοιπόν, μετά το εξώδικο και την απειλή κατάθεσης μήνυσης από τον υπουργό Εσωτερικών, η υπόθεσή τους κρίθηκε αρμοδίως από το Δ.Σ. του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης και ο υπουργός εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη… ψεύτης, καθώς αποδείχθηκε ότι από το 2008 που ο κ. Ντινόπουλος -κατά δήλωσή του- εγκατέλειψε το δημοσιογραφικό επάγγελμα καθώς εκλέχτηκε βουλευτής, έχει καταφέρει με κουτοπονηριές να μην έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στο Ταμείο ενώ από τότε και έως σήμερα αξιοποιεί συστηματικά -σαν να μην τρέχει τίποτα- τις ιατρικές, φαρμακευτικές, εργαστηριακές παροχές και υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ.
Η μέθοδος ήταν απλή: έκανε ότι δεν ήξερε τίποτα για τις οικονομικές του υποχρεώσεις βάσει του νόμου, παρά τις προφορικές και γραπτές ειδοποιήσεις των υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ και τις συνεχείς συζητήσεις για να λύσει με τον συμφερότερο τρόπο την «εκκρεμότητα». Ετσι από τον Ιούνιο του 2013 προσπαθεί με ορισμένους φίλους του να εξαπατήσει τον Οργανισμό ζητώντας «διακανονισμό» του χρέους του ως να ήταν άνεργος (…με ετήσιο δηλωθέν εισόδημα 68.000 ευρώ). Συγκεκριμένα, πριν από λίγες μέρες οργάνωσε ένα κόλπο σύμφωνα με το οποίο θα πλήρωνε με δόσεις γύρω στα 3.500 με 5.000 ευρώ και θα καθάριζε…
Χθες όμως, αφού μελετήθηκαν επιτέλους επιμελώς όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε: Πρώτον ότι ο κ. Ντινόπουλος χρωστάει για τα 5 πρώτα χρόνια της «προαιρετικής» ασφάλισής του 17.138,86 ευρώ που πρέπει να πληρώσει αμέσως στον ΕΔΟΕΑΠ μαζί με τις σχετικές προσαυξήσεις που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή συνολικά κάπου 30.000 ευρώ και, δεύτερον, για το διάστημα μετά την 5ετία που δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίζει την «προαιρετική» αυτασφάλισή του, ο υπουργός οφείλει να επιστρέψει όλα τα χρήματα που αναλογούν στις ιατρικές, φαρμακευτικές και εργαστηριακές υπηρεσίες, τις οποίες του παρείχε ο ΕΔΟΕΑΠ από 27/6/2013 έως και 22/10/14.
Επιπλέον το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ τον υποχρεώνει εντός 10 ημερών να προσκομίσει βεβαιώσεις και από το Ταμείο Νομικών για την εκεί ασφαλιστική του κατάσταση… Είναι βλέπετε και δικηγόρος, εκτός από δημοσιογράφος, δήμαρχος, υπουργός κ.λπ.

Άλαλος ο Βρούτσης για τα καμώματα Ντινόπουλου
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος υπουργός και δη της Ν.Δ. πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη, να ασχημονεί δηλαδή εις βάρος του ασφαλιστικού συστήματος… Ο αλήστου μνήμης υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας των κυβερνήσεων του Κ. Καραμανλή, Β. Μαγγίνας, είχε εκδιωχθεί από την κυβέρνηση όταν είχε αποκαλυφθεί ότι απασχολούσε ανασφάλιστους ένα ζευγάρι Ινδών στο σπίτι του…
Όμως:
-όταν από τα 2010 σχεδόν κάθε χρόνο «σώζεις» το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης περικόπτοντας μισθούς, συντάξεις,
-όταν ο αρμόδιος υπουργός Γ. Βρούτσης σε κάθε ευκαιρία εύκολης προπαγάνδισης του ανύπαρκτου (εκ του αποτελέσματος) έργου του, κάνει λόγο για «νοικοκύρεμα» του ασφαλιστικού συστήματος, εννοώντας ότι εξηύρε νέους τρόπους περικοπής συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων,
-όταν όλοι οι εθνοσωτήρες, που βρίσκουν εύκολα θέση στα τηλεοπτικά πάνελ στη μνημονιακή τετραετία, βάλλουν κατά των κοινωνικών ομάδων που είχαν καλύτερα από τους υπολοίπους συνταξιοδοτικά δικαιώματα,
τότε ουδείς εξ αυτών μπορεί να δρέπει τους καρπούς του ασφαλιστικού συστήματος και ταυτόχρονα να μην πληρώνει.
Εκείνος όμως που είναι περισσότερο εκτεθειμένος έναντι των, αν μη τι άλλο αθέμιτων, παραλείψεων του κ. Ντινόπουλου είναι ο ίδιος ο κ. Βρούτσης, που συχνά-πυκνά καταγγέλλει όποιον δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του έναντι του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ ταυτόχρονα αυτοπροβάλλεται ως ο «νοικοκύρης» του συστήματος.
«Στο πλαίσιο του οργανωτικού εξορθολογισμού και του “νοικοκυρέματος” που πετύχαμε τα δύο τελευταία χρόνια στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, η εξυγίανση του θεσμού των παροχών εφάπαξ αποτέλεσε μία από τις μεγάλες προτεραιότητές μας» είναι η τελευταία προπαγανδιστική δήλωση του κ. Βρούτση που ωστόσο είναι άλαλος, τουλάχιστον μέχρι τώρα, έμπροσθεν των πρακτικών του κ. Ντινόπουλου! Μάλιστα όλα αυτά τα είπε λίαν προσφάτως ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με αφορμή την εκκίνηση της διαδικασίας πληρωμής των πετσοκομμένων εφάπαξ (που σε ορισμένες περιπτώσεις το κούρεμα ξεπέρασε ακόμη και το 70%!).
Για να μη θυμηθούμε πόσο λάβρος ήταν ο κ. Βρούτσης ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία, για την οποία τον Σεπτέμβριο του 2013 θεσμοθέτησε το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για κάθε «μαύρο» εργαζόμενο που απασχολείται σε επιχείρηση. Αραγε τώρα γιατί σιωπάτε κ. Βρούτση; Μήπως επειδή «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, όπως λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός;

Υπουργική απάντηση και νέες απειλές
Σήμερα, ο υπουργός με ανακοίνωσή του και χωρίς να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα στοιχεία που παρουσίασε το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ επιτείθεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και παρ' ότι δημοσιογράφος την απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Ντινόπουλου:
«To χθεσινό (22-10-14) διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ μετατράπηκε από ορισμένους σε « λαϊκό δικαστήριο» με προφανή στόχο. Να πείσει την κοινή γνώμη ότι δήθεν ζήτησα (με αίτησή μου στις 27/06/2013) να ασφαλιστώ στον κλάδο υγείας ως άνεργος. Κανένα καινούριο στοιχείο ( από όσα έχουν ήδη αναφερθεί και στα οποία έχω ήδη απαντήσει) δεν προσκομίστηκε. Το αντίθετο μάλιστα !
Η αρμοδία υπάλληλος του ΕΔΟΕΑΠ Μαίρη Καλαϊτζή και ο νομικός σύμβουλος Αντώνης Καινούργιος είπαν προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου την μια και μοναδική αλήθεια. Ότι εδώ και ενάμιση χρόνο τους ζητάω επίμονα και φορτικά να τακτοποιήσω τις οφειλές μου.
Όχι φυσικά ως άνεργος! Κάτι τέτοιο (το αντιλαμβάνονται οι πάντες!) είναι – έτσι και αλλιώς- αδύνατον να συμβεί αφού απαιτείται προσκόμιση φορολογικής δήλωσης μηδενικού εισοδήματος.
Και όμως! Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ αγνόησε την ιδιόχειρη και ενυπόγραφη αίτησή μου με την οποία ζητώ τακτοποίηση των οφειλών μου στον κλάδο υγείας (χωρίς πουθενά να αναφέρω ότι ζητάω αυτό να γίνει με ασφάλιστρα ανέργου).
Αλλά χρησιμοποιεί για τις εναντίον μου κατηγορίες ένα μηχανογραφικό έντυπο του ΕΔΟΕΑΠ, συνοδευτικό της αίτησής μου, το οποίο βεβαίως δεν φέρει την υπογραφή μου. Ούτε υπάρχει (σε αυτό το μηχανογραφικό έντυπο) κανένα ονοματεπώνυμο δήθεν εκπροσώπου μου.
Αλλά το χθεσινό ( 22-10-14) διοικητικό συμβούλιο είχε ένα στόχο. Να περιβάλει με τον μανδύα του ΕΔΟΕΑΠ το σημερινό ( 23-10-14) πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το οποίο και θα προσφύγω στην δικαιοσύνη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αυτή είναι η μοναδική (εδώ και ημέρες) εφημερίδα που ασχολείται με το θέμα: « Ντινόπουλος, ο άνεργος υπουργός»
Ούτε είναι τυχαίο ότι το σημερινό «ρεπορτάζ» -λίβελλο υπογράφει ο γνωστός Δημήτρης Τρίμης που συστηματικά με καθυβρίζει τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο.
Ιδού, λοιπόν, η αλήθεια.
Όταν εκλέχτηκα βουλευτής (το 2007) επέλεξα (όπως είχα το δικαίωμα) την ασφάλιση μου στους ασφαλιστικούς φορείς των δημοσιογράφων και όχι των βουλευτών. Γνωρίζοντας ότι (με την επικείμενη, τότε, κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου) θα ήμουν υποχρεωμένος να καταβάλω ο ίδιος τις ασφαλιστικές εισφορές μου. Έτσι, στις 23-03-2009 ζήτησα από το κύριο φορέα ασφάλισης των δημοσιογράφων (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) να υπαχθώ στο καθεστώς προαιρετικής ασφάλισης. Να πληρώνω, δηλαδή, εγώ ο ίδιος τα ασφάλιστρά μου για τον κλάδο συνταξιοδότησης.
Έτσι από 23/03/2009 μέχρι 22/02/2010 κατέβαλα στον κύριο φορέα ασφάλισης των δημοσιογράφων (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) το συνολικό ποσό των 15.065 ευρώ. Κατέβαλα, δηλαδή, μηνιαίο ασφάλιστρο 1.369,55 ευρώ.
Το ίδιο ζήτησα (την υπαγωγή, δηλαδή, στον κλάδο προαιρετικής ασφάλισης) με αίτησή μου, στις 07-04-09 και προς τον ΕΔΟΕΑΠ. Μόνον που ο ΕΔΟΕΑΠ μου απήντησε με δέκα μήνες καθυστέρηση! Στις 04-02-2010.
Δηλαδή μόλις 18 ημέρες πριν κάνω διακοπή της προαιρετικής ασφάλισης (στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) λόγω ριζικής (και δυσμενούς) αλλαγής της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Και πάντως όταν είχα ήδη υποβάλει την αίτηση διακοπής της προαιρετικής ασφάλισης στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Πώς ήταν δυνατόν να μην έχω προαιρετική ασφάλιση τον κύριο φορέα και να έχω στον επικουρικό και στον κλάδο υγείας;
Επειδή στη συνέχεια έκανα πράγματι χρήση των υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ ζητούσα επιτακτικά να βρεθεί λύση στον τρόπο καταβολής των ασφαλίστρων.
Έτσι στις 27-06-2013 ζήτησα και γραπτώς την οριστική τακτοποίηση των οφειλών μου τονίζοντας ότι πρέπει να διακοπεί και τυπικά η προαιρετική ασφάλιση μου στον ΕΔΟΕΑΠ και να πληρώσω συνολικά τις ασφαλιστικές εισφορές μου στον κλάδο υγείας. Όχι, βεβαίως, με ασφάλιστρα ανέργου, όπως –επαναλαμβάνω- σαφώς φαίνεται από την χειρόγραφη και ενυπόγραφη αίτησή μου.
Από τότε μέχρι χθες και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου οι υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ δεν μου είχαν απαντήσει ποιο είναι το ύψος αυτών των οφειλών στον κλάδο υγείας ώστε επιτέλους να τις τακτοποιήσω.
Μετά την χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ περιμένω να το πράξουν».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: