Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η κυβέρνηση τα δίνει όλα για να επιστρέψει η τρόικα

Η τρόικα έρχεται αλλά η κυβέρνηση φέρνει τα «δώρα». Δώρα φυσικά για τους δανειστές καθώς, σύμφωνα με τον Τύπο της Παρασκευής, ασφαλιστικό, εργασιακό και απεργιακό μπαίνουν στη σειρά για να «μεταρρυθμιστούν» σύμφωνα με τις επιτάσεις τους. Η κυβέρνηση δίνει «γη και ύδωρ» για την... επιστροφή της τρόικα που τέθηκε εν αμφιβόλω ενώ στη γωνία για εργαζόμενους και συνταξιούχους καιροφυλακτούν νέες μειώσεις.



«Οι επισχέσεις στο απόσπασμα» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Ελευθεροτυπίας που αναφέρεται στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για το συνδικαλιστικό και απεργιακό νόμο. «Η κυβέρνηση μπλοκάρει το ύστατο όπλο των εργαζομένων. Χιλιάδες προσφυγές για δεδουλευμένα στο στόχαστρο» σημειώνει η εφημερίδα. «Τα δίνουν όλα για να επιστρέψει η τρόικα» είναι το τίτλος της Αυγής που συνοδεύεται από το κλασικό χαλάκι... «Welcome». Η εφημερίδα τονίζει ότι η κυβέρνηση συμμορφώνεται πλήρως στις απαιτήσεις των δανειστών.



«Μισθολόγιο δυο ταχυτήτων στο Δημόσιο» είναι το πρώτο θέμα του Έθνους που σημειώνει ότι θα υπάρξουν μειώσεις στο βασικό μισθό για τους νεοπροσλαμβανόμενους, χωρίς να επηρεαστούν οι μισθοί αυτών που ήδη εργάζονται στο Δημόσιο. «Συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου εν όψει τελικής αξιολόγησης από την τρόικα» είναι το σχόλιο της εφημερίδας.


«Πάλι στο τούνελ» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Δημοκρατίας που σημειώνει ότι το ΔΝΤ αποκαλύπτει νέο κύκλο συζητήσεων για περικοπές μισθών – συντάξεων ενώ το Βερολίνο τρομοκρατεί την Αθήνα καθώς διαμηνύει ότι «δεν έχουμε συμφωνήσει σε τίποτα». «Πέφτει το Χρηματιστήριο, ανεβαίνουν τα spreads, «βαραίνει» επικίνδυνα το πολιτικό κλίμα» περιγράφει το κλίμα στη χώρα η εφημερίδα.


Τους 5.260 δημόσιους υπαλλήλους που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό επιλέγουν για πρώτο θέμα Τα Νέα με τίτλο: «Παραοικονομία 1,5 δισ. στα εμβάσματα εξωτερικού.


Η ένταση που δημιουργήθηκε χθες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μεταξύ του πρύτανη και φοιτητών είναι το πρώτο θέμα της Καθημερινής που κυκλοφορεί με τίτλο: «Έκτροπα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών». Το θέμα κοσμεί και τα πρωτοσέλιδα των υπόλοιπων εφημερίδων. «Εικόνες ντροπής για ακόμη μια φορά στο Πανεπιστήμιο» γράφει το Έθνος. «Μάθημα αυταρχισμού» είναι ο τίτλος της Εφημερίδας των Συντακτών που γράφει: «Με κραυγές και απειλές υποδέχτηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ τους φοιτητές που ήθελαν να θέσουν τα αιτήματά τους στη συνεδρίαση της Συγκλήτου». «Η χρεοκοπία της Παιδείας» είναι ο τίτλος του Ελεύθερου Τύπου ενώ «Έλεος, κ. Φορτσάκη!» είναι ο τίτλος της Αυγής. tvxs       

Δεν υπάρχουν σχόλια: