Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Δούρου: Δεν υιοθετούμε πελατειακή πολιτική για τις καθαρίστριες

«Δεν υπάρχει προεκλογικά ή μετεκλογικά καμία δέσμευση για προσλήψεις γενικά στην Περιφέρεια ή για προσλήψεις των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών ειδικά. Κι αυτό γιατί η δική μας πολιτική βρίσκεται στον αντίποδα μίας πελατειακής αντίληψης βολέματος ημετέρων» απαντά η Ρένα Δούρου για το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος και το χαρακτηρίζει «κατασκευή» προκειμένου «να πληγεί μια νέα Περιφερειακή Αρχή που έχει αποφασίσει να υλοποιήσει δεσμεύσεις που ενοχλούν συγκεκριμένα συμφέροντα»...
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας η Περιφερειάρχης Αττικής κληθείσα να σχολιάσει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ενώ «αλυσοδέθηκε με τις καθαρίστριες στον προεκλογικό της αγώνα, σήμερα αρνείται να τις προσλάβει στην Περιφέρεια και προτιμά εταιρεία καθαρισμού!» και ότι «Καθάρισε τις καθαρίστριες και βάζει ιδιώτες», απάντησε ότι «εμείς δεν τάξαμε τίποτα και σε κανένα».
Διευκρίνισε μάλιστα σχετικά με τη σύμβαση ανάθεσης της καθαριότητας σε ιδιώτες ότι έχει καταρτιστεί τον περασμένο Μάρτιο (επί θητείας Γ. Σγουρού) και ότι επανεξετάζεται όπως και όλες οι συμβάσεις της προηγούμενης διοίκησης της περιφέρειας.
«Οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα καλύτερο από ψευδή πρωτοσέλιδα και ενημέρωση από τέτοια πρωτοσέλιδα» σημείωσε η Ρ. Δούρου και πρόσθεσε: «Λίγη τσίπα, από εκείνους που έχουν κάνει επάγγελμα την παραπληροφόρηση και επιστήμη τη διαστρέβλωση».
Η Περιφερειάρχης σημείωσε εξάλλου ότι «προσωπικά, και όχι μόνο, συνεχίζω να συμπαραστέκομαι και θα συνεχίσω να συμπαραστέκομαι στον αγώνα των καθαριστριών για λόγους αρχής.»
Όπως υπογράμμισε «σκοπός τους είναι να επιστρέψουν στην εργασία τους», από την οποία σημείωσε «απολύθηκαν παράνομα, δεν διεκδικούν ελεημοσύνη. Και ούτε βέβαια να χρησιμοποιούνται για ανομολόγητες, αλλά εν τέλει πολύ φανερές σκοπιμότητες».
«Ο υποβιβασμός του αγώνα τους σε μία πελατειακή πράξη αποτελεί λαϊκισμό», αποτελεί προσβολή του αγώνα τους», πρόσθεσε.
Η Ρ. Δούρου κατήγγειλε και πάλι αποκλεισμούς από την κυβέρνηση αναφορικά με την πρόσκλησή της να συμμετάσχει στη σύσκεψη της Παρασκευής, υπό τον πρωθυπουργό, για τις πλημμύρες και υπενθύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο καθώς «είχε προηγηθεί ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου όπου πάλι η Περιφέρεια απουσίαζε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: