Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας

 
Εκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην οδό Αμερικής, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στο κέντρο της Αθήνας. 
Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα -στην ιστοσελίδα «Zούγκλα» και στην Εφημερίδα των Συντακτών, λέγοντας ότι ...μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, υπάρχει Ι.Χ. με 75 κιλά εκρηκτικά, «επισημαίνοντας ότι δεν είναι φάρσα» το οποίο θα εκραγεί σε 45 λεπτά.
 
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και σύντομα εντοπίστηκε το παγιδευμένο Ι.Χ. NISSAN SUNNY, το οποίο όπως διαπιστώθηκε από τις αρχές είχε δηλωθεί κλεμμένο στις 5 Απριλίου
 
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 5:55 και το  όχημα εξαϋλώθηκε  εντελώς δημιουργώντας μεγάλο κρατήρα, ενώ προκλήθηκαν  μεγάλες ζημιές σε κτίρια και καταστήματα.
 
Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ευτύχημα ότι το ωστικό κύμα εκτονώθηκε προς την παλιά βουλή και δεν είχαμε περισσότερες ζημιές. 
 
Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνες. Το χτύπημα αυτό θύμισε στις αρχές την βομβιστική  επίθεση στο Χ.Α στην Λεωφ. Αθηνών 12/0/2009 αλλά και την αποτυχημένη ενέργεια με παγιδευμένο όχημα στα κεντρικά γραφεία της  Citibank στην Ν. Κηφισιά τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους. 
 
Οι αστυνομικοί έχουν ήδη υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή προκειμένου να εξακριβώσουν αν έχει έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών  πριν και μετά τη στάθμευση του παγιδευμένου με εκρηκτικά Ι.Χ. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι αυτόπτες μάρτυρες , 2 Security της Τράπεζας της Ελλάδος, είδαν ένα άτομο να βγαίνει από το Ι.Χ το οποίο κινήθηκε πεζή και διέφυγε από την περιοχή με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε άλλο άτομο
 
Στο συγκεκριμένο κτίριο  που είναι παράρτημα της Τράπεζας της Ελλάδος στεγάζονται επίσης υποκαταστήματα άλλων τραπεζών, το ΕΣΡ, αλλά και το γραφείο του μόνιμου εντεταλμένου της τρόικας στην Ελλάδα
 
Η εκκωφαντική έκρηξη που αναστάτωσε στις 06:00 το πρωί τις περιοχές γύρω από την καρδιά της πρωτεύουσας  ερμηνεύεται από τις αρχές  ως επίδειξη  ισχύος και συμπίπτει χρονικά με την έξοδο της Ελλάδος στις αγορές , την επίσκεψή της καγκελαρίου της Γερμανίας στην χώρα την Παρασκευή (11/04)  και την εξάρθρωση της οργάνωσης «επαναστατικός αγώνας» σαν σήμερα το 2010.
 
Η είδηση έχει που έχει κάνει  τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις από πολιτικά στελέχη της κυβέρνησης  και όχι μονό
 
«Αυτή η εικόνα είναι η προσπάθεια να μείνει η Ελλάδα εγκλωβισμένη»,  επισήμανε ο Υπουργός εσωτερικών  Γ. Μιχελάκης.
 
«Το να βάλεις την ημέρα που ανοίγει το βιβλίο πρόσφορων την ώρα που η χωρά ετοιμάζεται να βγει έξω, που γίνεται η πρώτη ουσιαστική κίνηση για να ξαναγίνουμε μια κανονική χωρά, την ώρα που Ελλάδα προσπαθεί να φύγει εμπρός , αυτή η κίνηση το στόχο μπορεί να έχει να τρομάξει κάποιους;» πρόσθεσε ο Υπουργός  μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.
 
«Είναι προφανείς οι σκοπιμότητες, αλλά η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε τρομοκράτες να περάσουν τη δική τους ατζέντα» δήλωσε ο Σ.Κεδίκογλου.
 
«Ο πανικός όσον θέλουν να βρεθεί η Ελλάδα εκτός έκδηλος, πρώτα το βίντεο τώρα η βόμβα δεν θα τα καταφέρουν! Η Ελλάς πέτυχε! πάμε μπροστά!»,  έγραψε στο twitter ο Άδωνις  Γεωργιάδης 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: