Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Δημ. Οικονόμου σε Κυμπουρόπουλο: «Δεν δέχομαι την κριτική σας»

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ FB ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ – ΑΠΟ ΤΟ «ΑΞΙΟΣ, ΣΤΕΛΙΟ» ΕΩΣ ΤΟ «ΟΛΟΙ ΠΑΙΖΕΤΕ ΒΡΩΜΙΚΑ»

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στράφηκε όχι μόνο εναντίον της δήλωσης Βορίδη περί «αναπήρων», αλλά και κατά των δημοσιογράφων από τους οποίους «δεν αποδοκιμάστηκε εκείνη την στιγμή», όπως αναφέρει. Ο Μάκης Βορίδης σχολιάζοντας σε...

εκπομπή τού Σκάι με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου τον τρόπο που διακωμώδησαν την παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια οι νεαρές, είπε ότι η εμφάνισή τους είναι «απαράδεκτη, μειωτική και προσβλητική» και ότι «με ένα παιδί 16 χρονών μιλάς, συνομιλείς, δεν είναι ανάπηρο». Αυτό προκάλεσε μακροσκελή ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου που χρησιμοποίησε τους ίδιους χαρακτηρισμούς: «η δήλωση αυτή είναι  #απαράδεκτη, προσβλητική, μειωτική και πρέπει να αποσυρθεί», ανέφερε.

Το κείμενο Κυμπουρόπουλου στο fb συγκέντρωσε πολλά σχόλια θετικά αλλά και αρνητικά, ενώ κάτω από αυτό απάντησε ο Δημήτρης Οικονόμου, ένας εκ των παρουσιαστών της εκπομπής που φιλοξένησε τον Μάκη Βορίδη. Ο δημοσιογράφος απευθυνόμενος στον βουλευτή έγραψε ότι «είναι άδικη η κριτική σας για την εκπομπή και τους ‘‘παριστάμενους’’ δημοσιογράφους και δεν την δέχομαι».

«Δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ τον υπουργό αλλά για την αποκατάσταση της αλήθειας», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Οικονόμου και ανέφερε: «...κάνω αυτή τη δουλειά περίπου τριάντα χρόνια, αν μας παρακολουθούσατε θα γνωρίζατε και την άποψη μας για τα άτομα με αναπηρία».

Η απάντηση Οικονόμου

Ολόκληρη απάντηση Οικονόμου: « Αγαπητέ κ. Κυμπουροπουλε η εικόνα που σχημάτισα εγώ στην εκπομπή τη συγκεκριμένη στιγμή που ο κ. Βορίδης κάνει λόγο για αναπηρία είναι πως δεν αναφέρεται σε σωματική αναπηρία 
Νομίζω προκύπτει κι απο την ροή του λογου του 
Δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ τον υπουργό αλλά για την αποκατάσταση της αλήθειας 
Επίσης επειδή κάνω αυτή τη δουλειά περίπου τριάντα χρόνια αν μας παρακολουθούσατε θα γνωρίζατε και την άποψη μας για τα άτομα με αναπηρία αλλά και τις εκπομπές που έχουμε κάνει για τα δικαιώματα τους παρά πολλές φορές 
Επομένως θεωρώ άδικη την κριτική σας για την εκπομπή και τους «παριστάμενους» δημοσιογράφους και δεν την δέχομαι»

Βορίδης: «Άθλιες προβοκάτσιες»

Στην ανάρτηση Κυμπουρόπουλου υπήρξε και απάντηση Βορίδη:
«Για ακόμη μία φορά προσπαθούν να διαστρεβλώσουν προκλητικά τα λεγόμενά μου.
Γιατί όποιος άκουσε τη δήλωσή μου σχετικά με το γεγονός ότι κάποιοι επικροτούν τον εξευτελισμό της Εθνικής μας παρελάσεως, εύκολα καταλαβαίνει ότι δεν είπα ποτέ πως δεν μπορείς να συνεννοηθείς με άτομα με αναπηρία. Είναι επίσης απολύτως προφανές ότι αναφερόμουν σε αναπηρίες που εμποδίζουν τον καταλογισμό, την απόδοση ευθύνης. Γιατί περί αυτού μιλούσαμε, περί της θεμιτής ή όχι απόδοσης ευθυνών στις συγκεκριμένες «performers”. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες αναπηρίες και είναι εντελώς προφανές ότι σε αυτές αναφερόμουν.
Όλα τα άλλα αποτελούν άθλιες προβοκάτσιες εκ μέρους αυτών που θέλουν να υπερασπιστούν την απαράδεκτη υποτίμηση της εθνικής μας εορτής».

«Τι περιμένετε από τους δημοσιογράφους του Σκάι;»

Μερικά από τα σχόλια διαδικτυακών ακολούθων και φίλων στο fb του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ακοουθούν:

** «Από ποιον περιμένατε κύριε Κυμπουρόπουλε να αντιδράσει στη δήλωση Βορίδη; Από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ; Πραγματικά απορώ τι δουλειά έχετε εσείς να βρίσκεστε στην ίδια παράταξη με ανθρώπους με τις απόψεις του Βορίδη».

** «Έλεος πια, που παντού βλέπετε δικαιώματα να παραβιάζονται! Είπε ότι εφόσον δεν υπάρχει αναπηρία, δεν είναι σωστό να πηγαίνουν έτσι ως παραστάτες στη σημαία!»

. ** «Με κάνατε να δω το βίντεο. Λυπάμαι, αλλά είστε εκτός θέματος. Νισάφι πια με τις διαστρεβλώσεις δηλώσεων και νοημάτων».

«Άξιος Στέλιο»

** «Αξιος Στέλιο. Συγχαρητήρια για την δήλωση σου. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Δυστυχώς η αναπηρία στην χώρα που ζούμε φτάνει στο σημείο της κοροϊδίας και όχι μόνο. Θλίψη και απογοήτευση και για την συμπεριφορά των κοριτσιών όπως και του κ. Βοριδη. Έχεις πολύ αγώνα. Σε στηρίζουμε. Ο Θεός μαζί σου».

** «Θα ειμαι απολυτα ειλικρινης κι ας γινω αντιπαθητικια. Σε εχω δει να εκμεταλλευεσαι την ιδιαιτεροτητα σου και το χειροτερο, την ιδιοτητα σου ως ψυχολογος, σε φιλη μου. Ολοι ειστε για τα φραγκα και τη δοξα. Κριμα ειλικρινα γιατι τελικα το θεμα σε αυτη την χωρα ειναι η εντιμοτητα. Ολοι παιζετε βρωμικα».

** «Κάνεις τεράστιο λάθος, λίγα είπε ό Βορίδης......οι μαθητές αυτοί σαφώς είναι ανάπηροι πνευματικά, καί κυρίως ανάπηροι είναι οι καθηγητές τους καί κυρίως οι γονείς τους...... πάντως κύριε κυμπουρόπουλε νομίζω ότι είστε (καί πολλοί άλλοι) σέ λάθος κόμμα»

** «Κύριε Κυμπουροπουλε οι αδύναμοι άνθρωποι οι ΑΜΕΑ σας έχουν ανάγκη. ..θεωρώ ότι και εσείς όπως πολλοί άλλοι πίστεψαν στο καλό πρόσωπο της ΝΔ μα δυστυχώς αυτό είναι μια μεγάλη υποκρισία. με χαρά βλέπω ότι αρχίζετε να το καταλαβαινετε. ...έστω και τώρα σταθητε δίπλα στους φτωχους ανθρώπους σε αυτούς που δεν έχουν τρόπο να βοηθηθούν».

«Είμαστε δίπλα σου»

** «Συνεχισε Στελιο ημαστε διπλα σου καλη δυναμη και σε ευχαριστουμε για ολα που προσπαθεις να κανεις. Ειμαστε με ειδικες αναγκες που ξερουμε πολλα και δινουμε την ζωη μας για την χωρα μας και την σημαια μας την εχουμε πανω απ'ολα στις παρελασης τιμουμε τους νεκρους μας που δωσανε την ζωη τους για να είμαστε ελευθεροι εμεις

** «Στέλιο υπάρχει η έκφραση, εν τη ρύμη του λόγου. Εσύ ξέρεις ότι υπάρχει η έκφραση. Λάθος, αλλά πριν κάποια χρόνια τα ΑΜΕΑ ήταν ένας κουβάς... Δεν υπερασπίζομαι τον υπουργό σίγουρα θα ανασκευάσει. Το θέαμα ήταν προσβλητικό και χρήζει ανάλυσης. Καλό ξημέρωμα Σε θαυμάζω

** «Όχι κ Κυμπουροπουλε...κανενα στερεότυπο δεν ειναι βαθια..στις καρδιες μας κατα των αναπηρων!! Σας θεωρουμε και φυσικα ειστε ισότιμα μελη της ελληνικής κοινωνιας...διαφωνω ...εκνευρίζομαι αφάνταστα που υβριζετε την ελληνικη κοινωνια..μια κοινωνια που σας εξέλεξε πρώτο ευρωβουλευτή!! Οφείλετε να ζητήσετε δημοσια Συγνωμη για την τελευταια παραγραφο σας!! Με τιμή Σ.Σ. (σημ.: αναφέρει ολόκληρο το όνομα)...ψηφοφόρος σας!!

«Δείχνεις αγνωμοσύνη»

** «Αγαπητέ και συμπαθέστατε Κε Κυμπουρόπουλε νομίζω ότι από κεκτημένη ταχύτητα να υπερασπιστείς τα άτομα με ειδικές ικανότητες και τα οποία έχουν την υποστήριξη όλων των Νεοδημοκρατών που σε στήριξαν και όχι μόνο έκανες ένα μεγάλο φάουλ, σχολιάζεις μια δήλωση του Κου Βορίδη που ξέρεις πολύ καλά ότι δεν είχε καμία πρόθεση να θίξει τα άτομα με ειδικές ικανότητες αλλά σχολιάζεις αυτό το οποίο συνέβη στην παρέλαση χωρίς να το καταδικάζεις.... Δυστυχώς δείχνεις αγνωμοσύνη προς το κόμμα που σε αγκάλιασε και σε ανέδειξε».

** «Κύριε Κυμπουροπουλε οι αδύναμοι άνθρωποι οι ΑΜΕΑ σας έχουν ανάγκη. ..θεωρώ ότι και εσείς όπως πολλοί άλλοι πίστεψαν στο καλό πρόσωπο της ΝΔ μα δυστυχώς αυτό είναι μια μεγάλη υποκρισία. .με χαρά βλέπω ότι αρχίζετε να το καταλαβαινετε. ...έστω και τώρα σταθητε δίπλα στους φτωχους ανθρώπους σε αυτούς που δεν έχουν τρόπο να βοηθηθούν».

http://harddog-sport.blogspot.com/2019/10/blog-post_81.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: