Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Τι δουλειά είχε ο Κώστας Βαξεβάνης στο υπουργείο Δικαιοσύνης;

Ποιοι ζήτησαν τη γνώμη του δημοσιογράφου, αλλά και τεσσάρων ακόμη συναδέλφων του;

Μπορεί τα έσοδα του εκδότη της εφημερίδας “Documento” Κώστα Βαξεβάνη να έχουν συρρικνωθεί, επειδή όπως καταγγέλλει ο ίδιος η κυβερνηση δεν τον εχει σε εκτίμηση (για να το πούμε κομψά), με αποτέλεσμα να εχει κλείσει η στρόφιγγα της κρατικής και ιδιωτικής διαφήμισης στα έντυπα του… Δεν συμβαίνει ομως το ίδιο με τα μέλη ευρωπαϊκών θεσμών, καθως και άλλων διεθνών οργανισμών! Οχι οτι οι τελευταίοι του άνοιξαν την ερμητικά κλειστή στρόφιγγα, τον εχουν ομως σε περισσότερη υπόληψη, απο τη στιγμή που επιλέγουν να συναντηθούν μαζί του!

Ας πάρουμε ομως τα πράγματα με τη σειρά για να απαντήσουμε και στο αρχικό ερώτημα του τίτλου “τι δουλειά είχε ο Βαξεβάνης στο υπουργείο Δικαιοσύνης”;

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα και στη νομοθεσία για το ξέπλυμα χρήματος, βρίσκουν αντίθετα τα στελέχη της Ομάδας Κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς (GRECO), αλλά και της Ομάδας Εργασίας του ΟΟΣΑ για τη Δωροδοκία, που εχθές ειχαν σειρά επαφών με αρκετούς φορείς.

Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, με εισαγγελικούς λειτουργούς, επικεφαλής Αρχών, αλλα και δημοσιογράφους. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Κώστας Βαξεβάνης που όπως φαίνεται η γνώμη του μετράει στους εν λόγω θεσμούς! Στη συνάντηση αυτή ο γνωστός δημοσιογράφος “στόλισε” για τα καλά την κυβέρνηση για τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες και ειδικά αυτή που προβλέπει το αναδρομικό ξεπάγωμα δεσμευμένων λογαριασμών οικονομικών εγκληματιών.

Επιπλέον ανάμεσα στους Έλληνες δημοσιογράφους που ειχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν την άποψη τους ήταν η Σοφία Φασουλάκη (OPEN TV & “ΕΘΝΟΣ”), η Μίνα Μουστάκα (“Τα Νέα”), ο Παναγιώτης Τσιμπούκης (“Πρώτο Θέμα”) και η Ελευθερία Κόλλια (Protagon.gr).

Τέλος (για την πληρότητα του ρεπορτάζ) να σημειωθεί οτι απο την πλευρά τους οι Έλληνες εισαγγελείς αναφέρθηκαν στη διάταξη που προβλέπει οτι η κακουργηματική απιστία δεν θα διώκεται αυτεπάγγελτα, αλλά μετά από μήνυση, γεγονός που αποτελεί διεθνές παράδοξο! Αυτο ομως που το καθιστά ακομη πιο παράξενο, ειναι οτι η συγκεκριμένη διάταξη όπως παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση θα εχει αναδρομική ισχύ! Κατι που τονίστηκε με έμφαση σε GRECO και ΟΟΣΑ.

Ωστόσο το τι θα γίνει με τις συγκεκριμένες διατάξεις θα το διαπιστώσουμε σύντομα, αφού το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στα επόμενα 24ωρα!

Update: Σημειώνουμε ότι στο υπουργείο Δικαιοσύνης ανάμεσα στους δημοσιογράφους που εμφανίστηκαν ήταν και ο Τάσος Τέλλογλου, η Ιωάννα Μάνδρου (από τον Σκάι), η Άννα Κανδύλη (από το Real group) και η Βασιλική Κόκκαλη (από το Πρώτο Θέμα). Ενώ αντίθετα δεν ήταν η Ελευθερία Κόλλια και η Σοφία Φασουλάκη.

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: