Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Έμαθα να διαβάζω με την Αυγή»

ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΟΥ  - «Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ» - ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ - «ΜΕ ΤΗ ΛΙΜΠΕΡΑΣΙΟΝ ΕΊΧΑΜΕ ΜΙΑ ΤΡΥΦΕΡΗ ΣΧΕΣΗ»

Την «τρυφερή σχέση» του με τη Λιμπερασιόν, τη «Λιμπέ» όπως την αποκαλούσε, δήλωσε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στη «δημοσιογραφική» συνομιλία που είχε με τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Χρήστο Γιαννούλη. Ήταν ένα ραδιοφωνικό «ντιμπέιτ», όπως το χαρακτήρισε ο οικοδεσπότης
τού Real fm, το οποίο όμως εξελίχθηκε σε ανταλλαγή αβροτήτων, πριν φτάσει στην αποκάλυψη του Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι έμαθε να διαβάζει, νήπιο ακόμα, από την Αυγή –θα δούμε πιο κάτω πώς...


Προηγουμένως νεοεκλεγείς βουλευτή της ΝΔ είχε εκφράσει την εκτίμησή του για τη Λιμπερασιόν, ενώ ο, επίσης νεοεκλεγείς βουλευτής τους ΣύριζαΧρήστος Γιαννούλης ευγενικά ζήτησε πριν αρχίσει η συζήτηση να πει ότι: «Ο Μπάμπης ο Παπαδημητρίου μου έκανε την τιμή σε μια στιγμή της καριέρας μου, που κι εγώ είχα κάποιες εσωτερικές ανησυχίες, όταν πήρα μια συνέντευξη απ' τον πρωθυπουργό, από όλο το δίκτυο του Σκάι και της Καθημερινής, να παραδεχτεί ότι ήταν μια έντιμη συνέντευξη». («Δεν το θυμάμαι, αγαπητέ» αποκρίθηκε ο Παπαδημητρίου, «Μην το μετανιώσετε τώρα» απάντησε αν μέσω γέλιων και από τους δυο, ο Γιαννούλης).

Φυσικά, η συζήτηση πέρασε και από τις δηλώσεις Παπαδημητρίου στον Σκάι για τη Λιμπερασιόν. Ο δημοσιογράφος-βουλευτής ανέφερε ότι του επιτίθενται για κάτι που επί της ουσίας δεν είπε (ότι δηλ. ο Ρότσιλντ, ο οποίος «τη διέσωσε», είναι Εβραίος). Άλλωστε, διευκρίνισε, «με τη Λιμπερασιόν, τη φίλη "Λιμπέ", όπως τη λέγαμε, είχαμε μια τρυφερή σχέση. Είναι μια εφημερίδα που βγήκε ενόσω σπούδαζα στη Γαλλία και την αγαπούσαμε πολύ».

Στην αναφορά του Γιαννούλη ότι είναι άδικη η επίθεση στην ιστορική γαλλική εφημερίδα που ίδρυσε ο Σαρτρ, όπως είναι άδικη η απαξίωση της Αυγής, η οποία «απετέλεσε ένα μεγάλο σχολείο της ελληνικής δημοσιογραφίας, με εξαιρετικούς διευθυντές στο παρελθόν», ο Μπάμπης Παπαδημητρίου βρήκε την ευκαιρία να πει κάτι που ξεχωρίζει από το παραπολιτικό κομμάτι της συζήτησης: «Εγώ έμαθα να διαβάζω στην Αυγή. Ο πατέρας μου επέμενε, ήμουν τεσσάρων, να μάθω να διαβάζω στις εφημερίδες. Κάθε μέρα λοιπόν είχα την Αυγή και τη Μεσημβρινή της Βλάχου για να διαβάζω και να μαθαίνω».

harddog

Δεν υπάρχουν σχόλια: