Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Αφγανιστάν: τέταρτη επίθεση σε δέκα μέρες


Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον στρατιωτικής ακαδημίας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, από την οποία...
πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και ακόμη δέκα τραυματίστηκαν.

Η επίθεση, που παρέμενε σε εξέλιξη πολλές ώρες αφότου ξεκίνησε στις 5 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 02:30 ώρα Ελλάδας), είναι η τέταρτη μέσα σε δέκα μέρες.

Προηγήθηκαν εκείνες στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ», κατά της ΜΚΟ Save The children στην Τζαλαλαμπάντ, αλλά και η πολύνεκρη έκρηξη ασθενοφόρου παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών προχθές.


AP Photo/ Rahmat Gul


Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες ήταν πέντε: «ένας από αυτούς ανατινάχθηκε» όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί, «ένας άλλος συνελήφθη, τέσσερις σκοτώθηκαν».

Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων αναπτύχθηκαν στην Ακαδημία, που καλύπτει μια τεράστια έκταση 400 στρεμμάτων στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ, και περικυκλώθηκε από μεγάλη δύναμη του στρατού και της αστυνομίας.



AP Photo/ Rahmat Gul


«Οι μαχητές του Ισλαμικού κράτους στοχοθέτησαν τη στρατιωτική ακαδημία στην Καμπούλ κατά τη διάρκεια επιχείρησης αυτοκτονίας», έγραψε το πρακτορείο του ISIS.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: