Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Αίμα, σπέρμα και στέμμα*


Μας μπέρδεψαν σήμερα λίγο «ΤΑ ΝΕΑ» με το πρωτοσέλιδό τους.

«Βιασμοί, ναρκωτικά και λαθρεμπόριο» γράφει με μεγάλα γράμματα ο τίτλος και βλέποντάς τον νομίζει κανείς ότι...
το θέμα αφορούσε την ομαδική βία (που τελευταία μετράει ξανά θύματα, ζημιές και βία) και ήταν έτοιμος να δώσει συγχαρητήρια για την ευαισθησία αυτή στον όμιλο Μαρινάκη!

Η λέξη όμως «λαθρεμπόριο» κάπως μπέρδεψε τα πράγματα και η δεύτερη σκέψη είναι ότι η καλή εφημερίδα ξεκινάει καμπάνια προκειμένου να αναγκάσει την κυβέρνηση να πατάξει το λαθρεμπόριο σε κάθε του μορφή. 

Τελικά, μόνο ακούγοντας τον Άρη Πορτοσάλτε το πρωί στον ΣΚΑΪ να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του και διαβάζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε χθες στο πανεπιστήμιο προκειμένου να εξαγγείλει το μελλοντικό τέλος της ανομίας του ασύλου, έγινε φανερό ότι «ΤΑ ΝΕΑ» του κ. Μαρινάκη, με τον σκανδαλοθηρικό και φτηνά λαϊκίστικο τίτλο τους, μιλούσαν για τα ΑΕΙ της χώρας. 

Όχι για τις πρόσφατες καλές κατατάξεις των ΑΕΙ στις διεθνείς μετρήσεις, αλλά για τα λίγα ή πολλά περιστατικά παραβατικών συμπεριφορών στους ανοιχτούς χώρους γύρω από τα ΑΕΙ. 

Η εκστρατεία «καθαρισμού» των ΑΕΙ ως πολιτικό πρόταγμα έχει αρχίσει συστηματικά να προετοιμάζεται αρχικά από τα στρατευμένα στη Ν.Δ. ΜΜΕ, ενώ τώρα πήρε τη σκυτάλη ο ίδιος ο αρχηγός προαναγγέλλοντας «νόμο και τάξη».

Με σημαιοφόρους τους ομίλους Μαρινάκη-Αλαφούζου ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται να πατάξει τη βία αναστέλλοντας το φοιτητικό άσυλο. 

* Η καθιερωμένη «συνταγή» των πετυχημένων τίτλων των λαϊκών φυλλάδων την περίοδο πριν από τη χούντα.

Α.Ψ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: