Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

«Πατσαβούρες» έκαναν τους νόμους προς «νομιμοποίηση» της ΔΤ!

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ-ΜΑΝΑΛΗΣ
Η νέα υπουργική απόφαση, με αριθμό 01/22.01.2014, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 27 του μήνα, ολοκληρώνει τυπικά το λουκέτο στην κερδοφόρο ΕΡΤ ΑΕ και της αντικατάστασής της από μια κρατική, μικρή και απόλυτα ελεγχόμενη εταιρεία, τη ΝΕΡΙΤ. Μεταφέρει, χωρίς να αναφέρει τίτλους και ονόματα, το ...
μόρφωμα της ΔΤ στη διαχείριση της ΝΕΡΙΤ, με νομική κάλυψη την υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στον ειδικό διαχειριστή του λουκέτου Γκίκα Μάναλη και τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ. Ο Γκίκας Μάναλης αναλαμβάνει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του λουκέτου, χωρίς να διευκρινίζεται με διαφάνεια ποιες ακριβώς είναι αυτές. Και η ΝΕΡΙΤ «προσλαμβάνει» χωρίς αμοιβή τις δραστηριότητες της ΔΤ.
Είναι πράγματι τραγικό το πώς η κυβέρνηση του Μαξίμου μετέτρεψε τη νομοθετική εξουσία κυριολεκτικά σε «πατσαβούρα», για να καθαρίζει τις αντισυνταγματικές ενέργειές της. Η ΕΡΤ έκλεισε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία δεν κυρώθηκε ποτέ από την ελληνική Βουλή. Το λουκέτο στην ΕΡΤ ΑΕ έγινε με υπουργική απόφαση, η οποία από τις 11 Ιουνίου «διορθώθηκε» με άλλες υπουργικές αποφάσεις επτά φορές, πάντα με τις υπογραφές του Γιάννη Στουρνάρα, του Σίμου Κεδίκογλου και του Παντελή Καψή! Κάθε φορά οι αρμόδιοι του λουκέτου προσέθεταν διατάξεις για να ξεπλύνουν παντελώς παράνομα στοιχεία προηγούμενων υπουργικών αποφάσεων. Με τη νέα, όγδοη κατά σειρά, τροποποίηση προστίθεται ένα ακόμη άρθρο, το οποίο προβλέπει: «Με σύμβαση του ειδικού διαχειριστή και του νέου φορέα ανατίθενται στον εν λόγω φορέα η διοίκηση και διαχείριση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του αναγκαίου προσωπικού, σε συμμόρφωση προς το περιεχόμενο της υπ’ αριθμ. 236/2013 απόφασης της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ…». Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, το υπουργείο Οικονομικών αποφεύγει να ονοματίσει τη ΔΤ και τη ΝΕΡΙΤ, νομοθετώντας με αόριστες, γενικές εκφράσεις. Σκοπός, το προσωπικό και η λειτουργία της ΔΤ να περάσουν στη ΝΕΡΙΤ χωρίς… παρατράγουδα.


typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: