Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Να γίνει έλεγχος και στις κυβερνητικές οργανώσεις


Μετά την αποκάλυψη πως μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ), με αντικείμενο την αποναρκοθέτηση περιοχών, ζημίωσε το Δημόσιο κατά 9 εκατομμύρια ευρώ –αφού χρηματοδοτούνταν παράνομα από υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών-, οι πάντες ανακάλυψαν ξαφνικά πως...
οι μη κυβερνητικές οργανώσεις ήταν μια απάτη.

Με εντολή εισαγγελέα, έξι χιλιάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις ελέγχονται από την Οικονομική Αστυνομία για την διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ που πήραν από το ελληνικό Δημόσιο.
Κυρίως, ελέγχονται οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που πήραν ποσά πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, γιατί ποιος να ασχολείται τώρα με 3 και με 4 εκατομμύρια ευρώ; Μη γίνουμε και γύφτοι.
Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις πολιτικούς και δημοσιογράφους που αποθέωναν την δράση των μη κυβερνητικών οργανώσεων να μιλάνε σήμερα για απάτες και να καταγγέλλουν τις ΜΚΟ. Οι ίδιοι άνθρωποι.
Ξαφνικά, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις έπαψαν να είναι η τελευταία λέξη της μόδας και έγιναν εγκληματικές οργανώσεις.
Στην Ελλάδα, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις ήταν πάντα κυβερνητικές οργανώσεις.
Αν θέλεις να αποδώσεις τις ευθύνες για την παράνομη χρηματοδότηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων την δεκαετία 2000-2010, θα πρέπει να αναζητήσεις τα κυβερνητικά στελέχη αυτής της περιόδου.
Αυτοί κυβερνούσαν και χρηματοδοτούσαν τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει για την δράση των μη κυβερνητικών οργανώσεων έχει ως αποκλειστικό σκοπό να καλύψει τις ευθύνες των κυβερνητικών οργανώσεων.
Δηλαδή των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία.
Η χώρα χρεοκόπησε το 2010 και δεν οδηγήθηκε κανείς στην Δικαιοσύνη.
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ αυτό δεν μπορώ ούτε να το ξεχάσω, ούτε να το συγχωρήσω.
Και είμαι βέβαιος πως, ό,τι και να γίνει, όσα ψεύτικα πρωτογενή πλεονάσματα και να εφεύρουν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ της, αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη για τους υπεύθυνους για την χρεοκοπία της χώρας, η Ελλάδα δεν έχει κανένα μέλλον.
Το να ελέγχονται και να καταγγέλλονται οι μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά όχι οι κυβερνήσεις που χρηματοδοτούσαν τις μη κυβερνητικές οργανώσεις -οι κυβερνήσεις που διέλυσαν την χώρα- δεν είναι παρά μια ακόμα απόδειξη πως η Ελλάδα είναι Μπανανία.
pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: