Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Μένει η («μεταβατική») ΔΤ και …περιμένει η («ανεξάρτητη») ΝΕΡΙΤ

ΚΑΨΗΣ-ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Σοβαρά νομικά και άλλα ζητήματα προκύπτουν από τους χειρισμούς της κυβέρνησης από το κλείσιμο της ΕΡΤ ως και τη λειτουργία του μορφώματος της ΔΤ. Η κυβέρνηση αρνείται να δώσει λογαριασμό για το τι έχει συμβεί με τα αποθεματικά της ΕΡΤ και με το κόστους λειτουργίας των ΔΤ και ΔΡ. Η κυβέρνηση έχοντας...
«ξεχειλώσει» τις δύο αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων του ΣτΕ, έχει επιβάλει τη λειτουργία της ΔΤ, μέχρι, όταν και αν , λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ. Η καθυστέρηση της ΝΕΡΙΤ, που υποτίθεται θα ήταν έτοιμη το Σεπτέμβριο, συνιστούν άλλοθι για τη λειτουργία, χωρίς δημόσιο έλεγχο των ΔΤ και ΔΡ.
Θυμίζουμε πως η προσωρινή διαταγή του τέως Προέδρου του ΣτΕ, Κωνσταντίνου Μενουδάκου ζητούσε  «τη λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργό Οικονομικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 1 της υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ στην απόφαση που ακολούθησε “επιφυλάσσεται να επανέλθει αυτεπαγγέλτως εντός ευλόγου χρόνου για να διαπιστώσει αν έλαβε χώρα συμμόρφωση προς τα ανωτέρω κριθέντα”. Από τότε έχουν περάσει 7 μήνες και η ΔΤ έχει πάρει παράταση λειτουργίας, με πρόσχημα την κάλυψη της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ, για έξι μήνες, ως τον Ιούνιο του 2014.
typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: