Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη στο Λονδίνο το ζεύγος Γριβέα - Αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους



Ελεύθερους με περιοριστικούς όρους άφησε τον Κυριάκο Γριβέα και την σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα, ο δικαστής του ειρηνοδικείου του Γουεστμίνστερ ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν μετά τη σύλληψή τους, την Τετάρτη.
Ο δικαστής επέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στον καθένα χρηματική εγγύηση ύψους...
50.000 βρετανικών λιρών ενώ τους ζητήθηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να παραδώσουν τόσο τα διαβατήρια τους όσο και αυτά των παιδιών τους. Στους περιοριστικούς όρους περιλαμβάνεται και η υποχρέωσή τους να εμφανίζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Νέα παρουσία τους στο δικαστήριο ορίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου.
Νωρίτερα ανδρες της Scotland Yard είχαν συλλάβει στο Λονδίνο τους καταζητούμενους..
Κυριάκο Γριβέα και Αναστασία Βάτσικα οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο 50χρονος Γριβέας και η 53χρονη σύζυγός του, κατά πληροφορίες παρουσιάστηκαν οικειοθελώς στην Scotland Yard, δήλωσαν την ταυτότητά τους και στη συνέχεια συνελήφθησαν αφού ενεργοποιήθηκαν τα διεθνή εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εναντίον τους.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι χρονοβόρες και δύσκολες διαδικασίες για την έκδοση του ζεύγους Γριβέα στην Ελλάδα. Το ίδιο αναμένεται και για τον έτερο κατηγορούμενο, για το σκάνδαλο με τα επισφαλή
δάνεια του ΤΤ, Αγγελο Φιλιππίδη που συνελήφθη προ ημερών στην Κωνσταντινούπολη και κρατείται σε τούρκικες φυλακές. O δικηγόρος του Φιλιππίδη, Αθανάσιος Βαρλάμης πέταξε σήμερα το πρωί για Κωνσταντινούπολη και επρόκειτο να συναντηθεί με τον πελάτη του και την τουρκάλα δικηγόρο, στις φυλακές του Μάλτεπε
Ανακοίνωση για τη σύλληψη του ζέυγους Γριβέα έβγαλε και η Ελληνική Αστυνομία στην οποία αναφέρεται:
«Συνελήφθησαν σήμερα από τις βρετανικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με τις ελληνικές διωκτικές αρχές, δυο ημεδαποί (50χρονος και 54χρονη) οι οποίοι αναζητούντο με διεθνή εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ήδη εκδηλώνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την άμεση έκδοση τους στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: