Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Καμπάνια ιδιωτικοποίησης των Αρχαιοτήτων της χώρας!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μια ακόμη προσβλητική καμπάνια σε βάρος της χώρας είναι σε εξέλιξη. Στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας(!) σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε αμερικανός “επενδυτής”  την οποία συζήτησε, παρουσίασε, και τελικά απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση. Η καμπάνια αυτή ξεκίνησε από...
τα ελληνικά media, με τον “επενδυτή” να εμφανίζεται έτοιμος να μας μάθει την Αθήνα και να οργανώσει με το αζημίωτο, με τη χρήματα που θα έβαζαν ομογενείς(!) τους αρχαιολογικούς χώρους.
Εσχάτως ο αμερικανός αρχαιολόγος Στέφεν Μίλερ, ο οποίος εργάζεται στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας προωθεί από άλλη οπτική γωνία την αναγκαιότητα ιδιωτικοποίησης των μαρμάρων της Ελλάδας. Τη θέση αυτή τη διατύπωσε σε ελληνικές εφημερίδες και τώρα την επαναφέρει μέσω του περιοδικού “TIME”. Η κυβέρνηση, δια του υπουργού Πολιτισμού και δημοσιογράφου, Πάνου Παναγιωτόπουλου απάντησε  πως “Ο πολιτιστικός πλούτος, η κληρονομιά αυτής της χώρας, θα παραμείνουν υπό τον κρατικό έλεγχο διότι ανήκει στον ελληνικό λαό”,  αφήνοντας όμως ένα παράθυρο για την είσοδο των ιδιωτών στους αρχαιολογικούς χώρους.
Κι αυτό το δημοσίευμα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες των ξένων ΜΜΕ που πυροβολούν τη χώρα, τα οποία δεν δείχνει διατεθειμένη να αντιμετώπισει η κυβέρνηση. Και πως άλλωστε; Η Ελλάδα δεν διαθέτει δημόσια τηλεόραση και δικό της δορυφορικό κανάλι. Ενώ διαθέτει 3 υπουργούς που σχετίζονται με τα ΜΜΕ (Σταμάτης, Κεδίκογλου, Καψής) ουδείς αναλαμβάνει το βάρος της εκπροσώπησης της χώρας με συνεντεύξεις Τύπου και μπρίφινγκ. Αντιθέτως έχει συστήσει μια ομάδα που έχει ως αποστολή να προωθήσει τη διεθνή εικόνα  της χώρας με τη συμμετοχή ανθρώπων του Μεγάρου Μαξίμου.
Τα αποτελέσματά της είναι μάλλον ορατά…Το ερώτημα είναι, αν στην πραγματικότητα η κυβέρνηση θέλει τέτοια δημοσιεύματα σαν αυτά του “TIME”.

typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: