Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ομόθυμη η επιθυμία μετόχων και προσωπικού να παραμείνει ο Τσίγκας στο MEGA

Από τον τελευταίο υπάλληλο, έως το υψηλότερο στέλεχος του MEGA, δηλαδή όλοι αυτή τη στιγμή στη Μεσογείων, εύχονται να μην γίνει δεκτή η παραίτηση του Ηλία Τσίγκα και να μεταπειστεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του! Αυτό – χωρίς καμία υπερβολή, είναι...
το κλίμα που επικρατεί στο μεγάλο κανάλι μετά το άκουσμα της σχετικής είδησης! Σημειωτέον ότι το ομόθυμο κλίμα είναι προϊόν της πίστης όλων στο πρόσωπο του Ηλία Τσίγκα, για την καθοριστική συμβολή του.

Κατά κοινή ομολογία ο Ηλίας Τσίγκας είναι το πρόσωπο που καταφέρνει να ισορροπεί τις απαιτήσεις των εκδοτών, να αποτελεί τον συνδετικό τους κρίκο και να ταυτόχρονα να εμπνέει το προσωπικό του καναλιού και να το οδηγεί σε δημιουργικές κατευθύνσεις!

Φυσικά από την άλλη πλευρά, οι πιέσεις των εκδοτών προς τον Ηλία Τσίγκα για περαιτέρω συρρίκνωση του καναλιού, με απολύσεις, μειώσεις μισθών και επιπλέον περιστολή δαπανών έχει προκαλέσει ισχυρό ρήγμα μεταξύ των δυο πλευρών, που για ορισμένους μοιάζει αγεφύρωτο!

Τελικά, το στέλεχος θα επιμείνει στην παραίτησή του ή θα την ανακαλέσει; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι πιθανότητες – παρά το ομόθυμο κλίμα, προσωπικού και μετόχων να παραμείνει στη θέση του ο Ηλίας Τσίγκας, είναι μισές – μισές! Με άλλα λόγια, κάποιοι απαισιόδοξοι, εκτιμούν ότι το στέλεχος θα επιμείνει και θα αποχωρήσει, πραγματοποιώντας μια επιθυμία που έχει εκφράσει κι άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν, με αφορμή απολύσεις και περικοπές που του ζητήθηκαν, ενώ κάποιοι άλλοι περισσότερο αισιόδοξοι, θεωρούν ότι θα μεταπειστεί, δεδομένου ότι οι μεγαλομέτοχοι του καναλιού τον στηρίζουν και τον θέλουν στη θέση του προέδρου!

Όσοι όμως γνωρίζουν καλύτερα τον Ηλία Τσίγκα, υποστηρίζουν ότι θα παραμείνει στο MEGA, μόνο αν οι εκδότες του διασφαλίσουν ότι θα στηρίξουν έμπρακτα το δημιούργημά τους!

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: