Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η υποκρισία των δελτίων ειδήσεων με αφορμή το βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονίας των Χρυσαυγιτών

Νέο τηλεοπτικό γαϊτανάκι ξεκίνησε μόλις εχθές με την προβολή από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων όλων των καναλιών του βίντεο ντοκουμέντο του Zougla.gr που έδειχνε τη φρίκη της δολοφονίας των δυο Χρυσαυγιτών. MEGA, ANT1, STAR και ΣΚΑΙ το προέβαλαν, με την διαφορά ότι ...
τα δελτία των δυο τελευταίων έκριναν ότι έπρεπε να κρύψουν τα πρόσωπα των δολοφονημένων. Ο ΑΝΤ1 το προέβαλε κανονικά, καθώς επίσης και το MEGA (που το «έπαιξε» τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές μετά τις προτροπές του Γ. Πρετεντέρη για να «θαυμάσουμε… το πώς πυροβολεί το κτήνος»)! Πριν όμως οποιαδήποτε άλλης διαπίστωσης ή συμπεράσματος, έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί ο «διχασμός» του MEGA, αφού στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων με την Λίζα Δουκακάρου το βίντεο προβλήθηκε με καλυμμένα τα πρόσωπα των άτυχων Χρυσαυγιτών!
Έπρεπε ή όχι να προβληθεί το συγκεκριμένο βίντεο; Έπρεπε ή όχι να καλυφθούν τα πρόσωπα των θυμάτων; Ανεξάρτητα από τον διχασμό του μεγάλου καναλιού, που έπαιξε διαφορετικά το βίντεο στο κεντρικό δελτίο των 20:00 και με καλυμμένα τα πρόσωπα στο δελτίο των 24:00, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η υποκρισία περισσεύει σε αυτή τη χώρα! Διότι είναι αναμενόμενο οι «ευαίσθητοι» πολίτες, είτε από τα Αριστερά είτε από τα Δεξιά του πολιτικού φάσματος, να διαμαρτύρονται για την προβολή του βίντεο, χωρίς την κάλυψη των προσώπων… Κι ας είναι την ίδια ώρα πολλά παιδιά και έφηβοι εθισμένοι σε αντίστοιχες εικόνες βίας στο ιντερνέτ και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια! Ας είναι πολλοί από αυτούς (τους «ευαίσθητους» ενήλικες) πιο βίαιοι και αυταρχικοί στην καθημερινότητά τους! Ας είναι οι ίδιοι εθισμένοι στη βία και τη λογική της «κλειδαρότρυπας»… την ώρα που λένε ότι δεν τους αφορά τι κάνει ο άλλος στο σπίτι και στο κρεβάτι του, ενώ αποθεώνονται (αριθμητικά) ανάλογα θεάματα!
Το πρόβλημα όμως δεν είναι οι πολίτες, αλλά οι δημοσιογράφοι που υπερασπίζονται μια δημοσιογραφία, ευνουχισμένη, αποστειρωμένη και εν τέλει ελεγχόμενη… Αφού η συγκεκριμένη σχολή ακυρώνει και καταργεί στην πράξη τις έννοιες, δημοσιογραφικό ντοκουμέντο, μαρτυρία και στοιχεία (οπτικά ή άλλα)! Το ίδιο όμως δεν συνέβη και με την περίπτωση της δημοσίευσης του φωτογραφικού ντοκουμέντου που έδειχνε τον Παύλο Φύσσα στην αγκαλιά της φίλης του λίγο πριν ξεψυχήσει! Ποιος όμως είπε ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι υποκριτές, όπως και η μεγάλη μερίδα των ελλήνων πολιτών; Ως εκ τούτου η απαρίθμηση βίαιων εικόνων και μάλιστα σε ζώνες που παρακολουθούν και παιδιά τηλεόραση, από τα κανάλια που έσπευσαν να καλύψουν τα πρόσωπα των θυμάτων στο συγκεκριμένο βίντεο είναι περιττή! Είπαμε η υποκρισία είναι χαρακτηριστικό της φυλής μας!
Συμπέρασμα: Με μια απλή προειδοποίηση του παρουσιαστή για το τι ακολουθεί το πρόβλημα της προβολής του βίντεο ντοκουμέντο θα είχε λυθεί!
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: